Nieuws

Buren 'roken nooit iets' en tóch zat er een drugslab in Nijmeegse woning

De politie haalt opslagvaten uit een Nijmeegs drugslab
De politie haalt opslagvaten uit een Nijmeegs drugslab © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het huis in Nijmegen waar zaterdagmiddag een inval is gedaan, blijkt een amfetaminelaboratorium te zijn. De politie was zondag een groot deel van de dag bezig om het pand leeg te ruimen. Twee personen zijn opgepakt.
Buurtbewoners zijn beduusd. In de rustige Nijmeegse buurt Hees blijkt een lab met chemische drugs tussen de woonhuizen te staan. Zaterdagmiddag rond 16.15 uur kwam de politie met auto's, busjes en meer dan dertig man de Korte Bredestraat ingereden. Het huis op nummer 49 stond al jaren leeg en stond op de radar bij de politie. Na de inval blijkt dat het pand vele jerrycans herbergde en vaten met producten om de harddrug speed van te maken.
Kijk hoe de buren reageren op de vondst van het drugslab:
Buren beduusd van vondst drugslab in woonwijk
Hoe lang het drugslab al in het woonhuis zit, is niet bekend. Buren vertellen dat het huis zo'n zeven jaar geleden is gekocht door de huidige eigenaar. Daarna is het nooit meer bewoond. Wel waren er jarenlang verbouwingen en breekwerkzaamheden gaande.

'Nooit iets gezien of geroken'

Een vrachtwagen staat klaar om de vaten en jerrycans uit het drugslaboratorium af te voeren.
Een vrachtwagen staat klaar om de vaten en jerrycans uit het drugslaboratorium af te voeren. © Omroep Gelderland
De vele blauwe vaten die zondag door een speciale dienst uit het huis gehaald zijn, hebben de buren nooit naar binnen zien gaan. "Ik denk dat ze dat allemaal 's nachts deden", vertelt een buurvrouw. "Ik heb ook nooit iets geroken."
Wie er zijn aangehouden en of de eigenaar van de woning op de hoogte was van het drugslab, is niet bekend.