Nieuws

VIDEO | Benzinedief klapt op vangrail na lange politieachtervolging

De auto kwam tot stilstand na een crash tegen de vangrail.
De auto kwam tot stilstand na een crash tegen de vangrail. © Luciano de Graaf
RADIO KOOTWIJK - De politie heeft beelden vrijgegeven van een lange achtervolging van een benzinedief, die eindigde met een crash op de A1 bij Radio Kootwijk. De 22-jarige Pool verloor de macht over het stuur toen hij probeerde te ontkomen aan een politieblokkade.
De auto klapte op de A1 op de middenvangrail:
Benzinedief klapt op vangrail na lange politieachtervolging
De achtervolging dateert van afgelopen februari. De Pool reed weg bij een benzinestation bij Gouda zonder te betalen. Later vertelde hij in de rechtbank dat hij op de dag dat het mis ging op de A1 zijn baan was kwijtgeraakt. Hij woonde al twee weken in zijn ongeregistreerde auto en was – zonder rijbewijs en onder invloed van drugs - onderweg naar een vriend.

Gewond

Toen een agent op de A28 rechts naast hem op de vluchtstrook reed, probeerde hij de auto van de weg te drukken. Bij een wegblokkade reed hij zelfs in op agenten. Ter hoogte van Radio Kootwijk probeerde de bestuurder opnieuw te ontkomen aan een politieblokkade, maar verloor hij de macht over het stuur. Hij raakte bij de crash gewond.
De Poolse man werd afgelopen juni veroordeeld tot zestien maanden gevangenisstraf. Ook mag hij een jaar lang geen motorvoertuigen besturen. De vier agenten die hem achtervolgden kregen ieder 400 euro schadevergoeding toegewezen.

Zie ook: