nieuws

Tiny house van hout kan volgens CDA Lokaal deel van woningvraagstuk oplossen

CDA lokaal op werkbezoek bij de Tiny Houses
CDA lokaal op werkbezoek bij de Tiny Houses © eigen foto
NUNSPEET - Als het aan CDA Lokaal ligt dan is het zogenoemde tiny house van hout een mogelijke oplossing voor het woningtekort in Nunspeet. Volgens de partij zouden de kleine houten huisjes een deel van de grote woningvraag kunnen invullen. De gemeente moet het dan wel technisch mogelijk maken.
Vrijwel elke stad of dorp heeft te maken met een woningtekort. Hoe dat opgelost moet worden is overal een enorme uitdaging. Een van de mogelijkheden is wat de CDA-fractie in Nunspeet betreft de bouw van zogenoemde tiny houses. at zijn kleine huisjes van hout die relatief weinig ruimte in beslag nemen.
Een delegatie van CDA Lokaal is voor de beeldvorming over toepassingsmogelijkheden van houtbouw op bezoek geweest bij een bedrijf in Nunspeet dat gespecialiseerd is in de bouw van Tiny Houses en de fractie is enthousiast: "Houtbouw is allang niet meer het beeld van alleen maar stoere blokhutten, alhoewel die ook nog steeds bestaan, maar complete grote en kleine huizen kunnen ervan gebouwd worden. Met houtbouw sla je meerdere vliegen in een klap. Hout is een oneindige, hernieuwbare grondstof die uit duurzaam beheerde bossen komt, ook uit die van Nunspeet." Bovendien is hout volgens de partij het flexibel en betaalbaar.

Energie opslaan

Enige probleem is dat er op dit moment nog geen tiny houses worden toegelaten in Nunspeet. Voor CDA Lokaal mag daar morgen verandering in komen: "Omdat tiny houses een deel van de grote woningvraag nu kunnen invullen", zegt CDA Lokaal daarover. Verder heeft de partij zich verdiept in de opslag van energie: "Opwekking met behulp van bijvoorbeeld zonnepalen is een, maar het zou mooi zijn als je al die energie ook voor eigen gebruik klokrond kunt inzetten. En dat ontlast het overvolle elektriciteitsnetwerk dan ook nog eens."
De fractie van CDA Lokaal heeft over deze onderwerpen vragen aan het college gesteld met als doel zo veel mogelijk bestuurders, ambtenaren, politici en inwoners enthousiast te krijgen voor innovatieve bouwtoepassingen.