Nieuws

Bevallen kan weer in ziekenhuis Zutphen, afdeling heropent de deuren

Een pasgeboren baby in het ziekenhuis.
Een pasgeboren baby in het ziekenhuis. © Pexels
ZUTPHEN - Bevallen is met ingang van maandag weer mogelijk in het Gelre ziekenhuis in Zutphen. De personeelsproblemen op de verloskundige afdeling zijn dan opgelost, meldt het ziekenhuis. De afdeling ging medio september dicht.
Het ziekenhuis trok nieuwe verpleegkundigen aan en bovendien zijn andere medewerkers terug van zwangerschapsverlof. Het ziekenhuis meldt dat er nog wel sprake is van een aangepast rooster en dat nog niet alle bedden beschikbaar zijn. Dat is pas later dit jaar het geval.

Ontslag medewerkers

De afdeling verloskunde sloot de deuren vanwege personele problemen. Het ontslag van drie medewerkers wegens 'onprofessioneel' gedrag droeg daaraan bij. Wat er precies is voorgevallen, wil het ziekenhuis niet zeggen.

Blij met hulp andere ziekenhuizen

De afgelopen periode moesten vrouwen voor bevallingen uitwijken naar ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Winterswijk en Arnhem. Het Gelre ziekenhuis is dankbaar voor de geboden hulp. “We zijn blij met de manier waarop omringende ziekenhuizen ons hebben geholpen", zegt bestuurslid Elza den Hertog.
Volgens Den Hertog is er ook grote waardering voor verloskundigen, die de doorverwijzingen naar andere ziekenhuizen in goede banen leidden. De verloskundigen zijn op de hoogte gebracht van de heropening van de afdeling in Zutphen.

Zie ook: