Nieuws

Nijmeegs uitzendbureau platgebeld na instorten tribune NEC

Het kapotte reclamebord van het uitzendbureau legt het bedrijf geen windeieren.
Het kapotte reclamebord van het uitzendbureau legt het bedrijf geen windeieren. © ANP
NIJMEGEN - Een ingestorte tribune en een kapot reclamebord van een sponsor. Elke keer als beelden van de NEC-tribune op televisie komen, zie je als kijker de naam van Dave Baardmans onderneming voorbijkomen. "De telefoon stond roodgloeiend", zegt de eigenaar van een uitzendbureau aan de Nassausingel in Nijmegen.
Het is gratis reclame voor Naswerkt in een onzekere tijd, want het stadion van NEC is voorlopig verboden terrein. Het bedrijf van Baardman had het sponsorcontract met de club kortgeleden met twee jaar verlengd. De naam prijkt ook op de ruggen van de spelers van NEC.
Het uitzendbureau had stevig in de buidel getast in de aanloop naar de burenruzie met Vitesse, afgelopen zondag. Vier jaar geleden hadden beide rivalen elkaar voor het laatst ontmoet. Baardman over de extra sponsoractiviteiten: "Er vloog een reclamevliegtuigje boven Nijmegen met een boodschap van ons, we hadden vlaggen laten maken voor in het stadion en de vuurwerkshow van NEC hadden we ook gesponsord."
Totale kosten: zo'n 20.000 euro.
De naam van de sponsor op de shirts van NEC.
De naam van de sponsor op de shirts van NEC. © ANP

High five met Arnhemmers in loge

"We hebben dan wel verloren met 1-0, maar het was een mooie dag voor ons", blikt Baardman terug. "We zaten voor het eerst sinds tijden in een vol stadion met 12.500 man. Bij ons in de businessloge liepen gewoon Arnhemmers rond en die kregen ook een high five. Door corona was De Goffert maandenlang leeg. En nu waarschijnlijk weer. Dit is pure pech voor de club."
Dat de naam van zijn uitzendbureau telkens in beeld komt als media het over de ingestorte tribune hebben, is mooi meegenomen voor Baardman en zijn collega's. "Maar we kunnen voorlopig niet in eigen stadion voetballen. We hebben in De Goffert ook reclame langs het veld op digitale borden. Als NEC niet thuis speelt, kost ons dat ook geld. We rekenen dat wel door."
Waar de Nijmeegse club voorlopig terecht kan voor 'thuiswedstrijden' totdat het eigen stadion weer vrijgegeven is, is nog onduidelijk. Opties zijn onder meer de stadions van VVV-Venlo en FC Den Bosch.
Het stadion in Venlo ligt op 64 kilometer van de Goffert, De Vliert in Den Bosch op 50 kilometer. Is het GelreDome in Arnhem (19 kilometer) niet handiger? Baardman: "Dat lijkt me toch niet..."