Nieuws

Vier tips na sms-bom aan 6000 Edenaren over serie autobranden

Drie mannen op een scooter zouden voor de autobranden verantwoordelijk zijn.
Drie mannen op een scooter zouden voor de autobranden verantwoordelijk zijn. © Persbureau Heitink
EDE - De sms-bom die de politie dinsdag verstuurde in de jacht op de daders van twintig autobranden in Ede, heeft tot nu toe vier tips opgeleverd. "We zijn zijn blij met elke tip", antwoordt een woordvoerder donderdag op de vraag of de politie meer tips verwachtte na het versturen van 6000 sms'jes.
En natuurlijk kunnen er volgens haar altijd nog meer tips binnenkomen. Op de bruikbaarheid van de tips gaat de woordvoerder donderdag niet verder in. "We lopen de tips uit en kunnen daarom op dit moment nog niet inhoudelijk op de tips ingaan."
In de nacht van 14 september werden in de wijk Veldhuizen in Ede twintig auto's in brand gestoken. De politie is voor deze brandstichtingen op zoek naar drie mannen. De uitzending van Bureau GLD besteedde woensdag aandacht aan de zaak. Met de sms-bom wilde de politie Edenaren attent maken op de uitzending in de hoop tips binnen te krijgen. De politie gaf eerder al aan het vermoeden te hebben dat in de wijk mensen weten wie met de brandstichtingen te maken hebben.
Na onderzoek is de politie tot de conclusie gekomen dat drie mannen op een scooter de branden hebben aangestoken. En die autobranden zijn mogelijk het gevolg van een ruzie op maandag 13 september, waarbij een man van 56 jaar uit Ede werd aangehouden. Hij werd na verhoor op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte.
Kijk hier het item over de brandstichtingen uit Bureau GLD van woensdag terug.