Nieuws

Arnhem sluit zich aan bij sekswerkalliantie

Arnhem sluit zich aan bij sekswerkalliantie.
Arnhem sluit zich aan bij sekswerkalliantie. © ANP
ARNHEM - De gemeente Arnhem sluit zich aan bij de Sekswerk Alliantie Destigmatisering (SWAD). Het college had dat liever niet gehad, omdat zij ziet dat zich daar voornamelijk belangengroepen voor sekswerkers bij aansluiten. Wethouder Martien Louwers vindt het niet aan een gemeente om aan zo'n vorm deel te nemen, maar de raad besloot anders.
Dat kwam ook omdat Louwers aangaf dat het aansluiten bij de alliantie niets zal veranderen aan het huidige beleid van de gemeente. Als de indieners nieuw beleid hadden gewild, moeten ze daar volgens haar op een andere manier met het college over in gesprek.
Dan kan het ook geen kwaad om het voorstel te steunen, concludeert Lea Manders (Arnhem Centraal) daarop. Voor Klaartje Koorn (CDA) is dat juist een reden om tegen te stemmen omdat het 'niets verbetert in de keten en voor de positie van sekswerkers'.
D66-raadslid Susan van Ommen, die het voorstel indiende, stelt dat de sekswerkers zelf wel heel blij zijn met deze stap van de gemeente.
Louwers wijst op landelijke wetgeving die gaat komen en de basis moet bieden om sekswerk beter te reguleren, destigmatiseren en decriminaliseren.