Nieuws

Aannemer betaalt aanleg nieuw minibos na blunder

Het Nijmeegse minibos 'Het Biezenbos' is per ongeluk weggemaaid.
Het Nijmeegse minibos 'Het Biezenbos' is per ongeluk weggemaaid. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De aannemer die per ongeluk een tiny forest bij het Westerpark in Nijmegen heeft weggemaaid, betaalt de aanleg van een nieuw minibos. Leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn die het vernielde bosje hebben helpen aanleggen, gaan het vervangende tiny forest samen met een architect ontwerpen.
Dit laten de betrokken partijen Dar, IVN, Kindschool Aquamarijn en de aannemer in een gezamenlijke verklaring weten. “We hebben woensdag een constructief overleg gehad en hierbij zijn ook al de eerste afspraken gemaakt die leiden tot het herstel van het tiny forest. De partijen zijn blij met de huidige aanpak en zullen zich vol inzetten om het nieuwe minibos tot een succes te maken."
Volgens een woordvoerder van de gemeente Nijmegen zijn de afspraken in goed overleg gemaakt. “Het was een goed gesprek. De sfeer is positief en we gaan het oplossen.”

Nieuwe locatie

De eerste stap in het herstellen van de blunder werd afgelopen maandag al gezet toen wethouder Bert Velthuis en Bart de Bruin, directeur van afvalverwerker Dar, hun excuses aanboden aan de groep 8-leerlingen.
De eerstvolgende stap is dat wordt bekeken welke locatie geschikt is voor het nieuwe bosje. Mogelijk wordt dit - zoals de school graag wil - een plek dichter bij het buitenlokaal in het Westerpark.