Nieuws

Gelderse B&B's opgelicht: 'Het waren allemaal leugens'

Eigenaar Casper Vermeulen.
Eigenaar Casper Vermeulen. © Eigen foto
NEERIJNEN - Een 40-jarige man uit Lobith staat donderdag terecht voor het oplichten van vijf Bed en Breakfasts (B&B's) in Gelderland. Hij zou van eind 2019 tot oktober vorig jaar in B&B's in Neerijnen, Groenlo, Wageningen, Elst en Hall hebben overnacht zonder te betalen.
Ook wordt hij verdacht van oplichtingspraktijken met zonnepanelen, waarvan onder meer Stichting Florancia, een dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten in het Limburgse Meijel, de dupe werd. Zonnepanelen werden na aanbetaling niet geleverd. Verder zou hij een auto hebben gehuurd zonder betalen.

'Leugens over woningbrand en werk'

De verdachte was volgens eigenaar Casper Vermeulen van B&B Snellenstein in Neerijnen met zijn vriendin en kind met kerst 2019 bij hem te gast. "De eerste overnachtingen betaalde de man keurig, maar hij kwam daarna met het verhaal dat hij niet naar huis kon, omdat de keuken in zijn woning was uitgebrand. Hij liet ook foto's daarvan zien en zei dat de rekening voor het langere verblijf naar z'n verzekering mocht worden gestuurd." Hij verbleef uiteindelijk tot eind januari in Snellenstein.
Bekijk hier het verhaal van Casper Vermeulen:
Gelderse B&B's opgelicht: 'Het waren allemaal leugens'
De man zei dat hij ook zonnepanelen kon leveren. De Neerijnense B&B-eigenaar deed een aanbetaling van 1700 euro, maar er kwamen maar geen panelen. Vermeulen vertrouwde het uiteindelijk niet meer en reed naar Zevenaar, waar de verdachte zei te wonen en werken. Daar ontdekte hij dat op het woonadres een ander naambordje stond.
"Daarna ben ik op het opgegeven werkadres in Zevenaar langs gegaan, maar daar bleken ze hem helemaal niet te kennen. Hij kwam betrouwbaar over, maar het waren allemaal leugens". Vermeulen reed daarna door naar het politiebureau in Zevenaar om aangifte te doen.
Het lijkt er op dat de verdachte daarna is doorgegaan met zijn oplichtingspraktijken en zonder te betalen heeft overnacht in vier andere B&B's in onze provincie. Het gaat vermoedelijk om een notoire oplichter, waaraan het televisieprogramma Opgelicht eerder aandacht heeft besteed.