Instellingen

Zeven verdachten van rellen na NEC-Vitesse voor snelrechter

Buiten het Goffertstadion hangt een grimmige sfeer.
Buiten het Goffertstadion hangt een grimmige sfeer. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Het Openbaar Ministerie gaat vandaag en morgen zeven verdachten van de rellen na de derby NEC-Vitesse voorgeleiden bij de rechter-commissaris. Het OM wil daar zorgen dat de verdachten vast blijven zitten tot de snelrechtzitting op 2 november.
Het OM buigt zich in totaal over 22 zaken. Twee verdachten kregen een boete vanwege het afsteken van vuurwerk.
De zeven mannen die vandaag en morgen worden voorgeleid worden verdacht van openlijk geweld tijdens de rellen op 17 oktober bij het Goffertstadion. Het gaat om vier mannen van 20 jaar, een 19-jarige, een 46-jarige en een 47-jarige, die allemaal afkomstig zijn uit Nijmegen en Arnhem en omgeving.
De andere dertien verdachten mogen de uitspraak van de officier van justitie in vrijheid afwachten. Op 30 november is er een zitting bij de politierechter in Zutphen, waar een deel van deze groep gedagvaard wordt.

'Signaal afgeven'

Bij de rellen na afloop van de wedstrijd zijn politiemensen en -paarden gewond geraakt. "Met deze voorgeleiding wil het OM een krachtig signaal afgeven dat openlijk geweld tegen mensen met een publieke taak of supporters onderling niet getolereerd wordt", meldt het OM.
Bekijk hier wat de politie eerder zei over de rellen na afloop van NEC-Vitesse:
Politie zag hoeveelheid geweld niet aankomen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!