Nieuws

Jacht op trio na autobranden in Ede, politie stuurt sms-bom

Drie mannen op een scooter zouden voor de autobranden verantwoordelijk zijn.
Drie mannen op een scooter zouden voor de autobranden verantwoordelijk zijn. © Persbureau Heitink
EDE - De politie in Ede zoekt drie mannen die worden verdacht van het in brand steken van twintig auto’s. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 14 september.
De politie stuurde vandaag een sms-bom naar meer dan zesduizend telefoonnummers om Edenaren attent te maken op de tv-uitzending. Het opsporingsprogramma Bureau GLD staat woensdag stil bij deze bizarre autobranden in de wijk Veldhuizen.
Na onderzoek komt de politie tot de conclusie dat drie mannen op een scooter de branden hebben aangestoken. En die autobranden zijn mogelijk het gevolg van een ruzie op maandag 13 september.

Aanhouding

Wat er precies aan de branden voorafging, zegt de politie niet. “Maar”, meldt woordvoerder Anne Coenen, “die dag heeft in Ede een conflict plaatsgevonden waarbij een man van 56 uit Ede is aangehouden."
Die ruzie houdt mogelijk verband met de brandstichtingen. "Ook vermoeden we dat in de wijk Veldhuizen mensen weten wie met de brandstichtingen te maken hebben”, vult politiewoordvoerder Sven Strijbosch aan.

Op vrije voeten

De aangehouden Edenaar is na verhoor weer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte. Na de branden suggereerden bewoners van de Edese wijk Veldhuizen dat auto’s door gegooide molotovcocktails vlam hadden gevat. Na de branden vond de politie een jerrycan.
Bureau GLD is woensdag vanaf 17.20 uur op TV Gelderland te zien en wordt daarna elk uur herhaald.
Kijk hier beelden terug:
'Ik hoorde gerinkel en zag vuurpluimen'