Nieuws

Valesca vond deze hele oude foto in de berm en zit nu vol vragen

Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden?
Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden? © Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden?
NIJMEGEN - Minimaal één keer in de week gaat Valesca Hulsman uit Nijmegen op pad om afval te rapen. Lege blikjes, chipszakjes, snoeppapiertjes, ze komt van alles tegen. Maar op 2 oktober viel haar blik op iets heel anders.
"Tijdens mijn rondje afval rapen, vond ik een echt hele oude foto in de berm. De foto lag rechts langs het fietspad van de Griftdijk in de richting van Elst, vóór het viaduct over de snelweg A15."
Haar blik viel op een stukje papier waar met hele mooie oude krulletters iets op geschreven stond. Het blijkt een oude foto te zijn van een man in uniform. Op de achterkant staat geschreven: 'Mijn Broer Henk, voor het eerst in dienst'. Valesca vermoedt dat de foto er niet lang gelegen heeft, aangezien hij nog helemaal droog was.
Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden?
Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden? © Valesca Hulsman
"Ik wil te weten komen van wie deze foto is, zodat hij weer terug kan naar de persoon die er misschien veel waarde aan hecht. Misschien zijn er ook mensen die aanwijzingen voor mij hebben of die mij verder kunnen helpen bij de zoektocht."

Politie Rotterdam

Ze is zelf al begonnen met een speurtocht op internet en ontdekte dat de man op de foto, Henk dus, in dienst was van de politie Rotterdam. "Aan de hand van het uniform dat hij draagt, in combinatie met de helm, moet hij daar rond 1900-1920 in dienst zijn geweest", aldus Valesca.
Vanavond op TV Gelderland meer over de foto en de zoektocht van Valesca in Gelderland Helpt. Het item is hieronder al te bekijken:
Van wie is deze foto die ik in Nijmegen heb gevonden? - Gelderland helpt
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: