Nieuws

Wéér breuk in riool door werkzaamheden in Arnhem

Vorige week raakte bij station Arnhem-Zuid ook al een riool beschadigd bij werkzaamheden.
Vorige week raakte bij station Arnhem-Zuid ook al een riool beschadigd bij werkzaamheden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voor de tweede keer in een week tijd is er bij werkzaamheden in Arnhem een rioolpersleiding geraakt. Daardoor kan rioolwater vanuit de gemalen in Heteren en Driel niet door de leidingen worden afgevoerd naar de zuivering in Arnhem-Zuid.
Volgens Waterschap Rivierenland staan de twee breuken los van elkaar. Net als vorige week worden vrachtwagens ingezet om het rioolwater af te voeren. Per uur rijden één of twee wagens met poep en plas van Heteren en Driel naar de zuivering in Zetten.
Bekijk hier hoe dat gaat:
Riool in Heteren en Driel wordt handmatig geleegd.

Poep en plas in de sloot

De breuk heeft volgens het waterschap nog niet tot overstort geleid. Vorige week gebeurde dat wel bij de gemalen in Bemmel en Ressen/Waalsprong. Het rioolwater belandde daar in de sloot. Door die af te dammen, voorkwam het waterschap dat het vervuilde water zich verder verspreidde.
De gemalen in Heteren en Driel blijven waarschijnlijk de rest van de dag stilstaan. Het waterschap denkt de reparatiewerkzaamheden voor middernacht af te kunnen ronden. De vrachtwagens rijden waarschijnlijk tot uiterlijk 20.00 uur.