Nieuws

Auto gelanceerd op A50, bestuurder zit ruim een uur bekneld

De man zat ruim een uur bekneld in zijn auto.
De man zat ruim een uur bekneld in zijn auto. © Stefan Verkerk / NewsUnited
EPE - Een auto is maandagavond op de A50 bij Epe van de weg gelanceerd en meters verderop tegen een boom gebotst. Ooggetuigen zouden hebben gezien dat de bestuurder met hoge snelheid werd gelanceerd door een greppel.
Op basis van de sporen lijkt het alsof de auto in een streep rechtdoor is gegaan op de afslag bij Epe. Doordat de auto tegen de bomen is geklapt, zat de bestuurder zwaar bekneld in zijn voertuig. De brandweer is ruim een uur bezig geweest om de man te bevrijden. Volgens de politie gaat het om een 32-jarige inwoner van Zwolle.

Amputatie

Een traumahelikopter, met daarin een arts en een verpleegkundige, is ter plaatse gekomen voor assistentie bij de bevrijding. De arts heeft een amputatie moeten uitvoeren om de man uit de auto te krijgen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
In de auto hebben hulpdiensten onder andere een lachgascilinder aangetroffen. Of de bestuurder onder invloed heeft gereden wordt nog onderzocht. De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft sporenonderzoek gedaan.

Taxichauffeur

De afrit van de A50 bij Epe was afgesloten vanwege het ongeluk. Een taxichauffeur negeerde de wegafzetting en reed de afrit op. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Hij moest alsnog zijn weg vervolgen via de snelweg. De afslag richting Epe kon pas na middernacht weer geopend worden voor verkeer.