Nieuws

'Dit is onmenselijk', 11 dode katten in vuilniszakken gevonden in Ede

De dierenambulance wil graag meer weten over de kittens.
De dierenambulance wil graag meer weten over de kittens. © Persbureau Heitink/Ted Walker
EDE - In Ede zijn maandag morbide vondsten gedaan: vuilniszakken met dode kittens. Volgens de Dierenambulance Gelderse Vallei is een aantal dieren mogelijk verdronken.
Op de Van der Hagenstraat is maandagmiddag een vuilniszak met negen dode kittens gevonden. Later die dag werd op de Peppelensteeg weer een vuilniszak gevonden. Volgens een correspondent ter plaatse zat daar een dode kitten en een dode poes in. De politie schakelde in ieder geval bij die eerste vondst de dierenambulance in. Scarlett Willemse was namens hen ter plaatse.
Dit is het ergste wat ik bij de dierenambulance ben tegengekomen
"We vermoeden dat de kittens verdronken zijn", zegt Willemse over de vondst aan de Van der Hagenstraat. "De zak was deels open waardoor twee katten te zien waren. De politie heeft ter plaatse foto's gemaakt. Ze zijn van verschillende leeftijden. Sommigen hadden nog een leuk strikje om. Ik werk nu drie jaar bij de dierenambulance en heb al heel wat meegemaakt. Maar dit is het ergste wat ik ben tegengekomen. Het is gewoon onmenselijk. Deze dieren hebben het recht om te leven."

Geen onderzoek politie

De politie doet volgens Willemse geen nader onderzoek naar de zaak.
"Er zijn te veel mensen langs gekomen en er hebben teveel mensen aan de zak gezeten", legt Willemse uit. "Er zijn verder ook geen aanknopingspunten, dus er wordt niets meegedaan. Hoe erg het ook is. Wij willen mensen duidelijk maken dat dit niet kan. Als iemand meer weet, vragen we hen om ons te bellen. Drie kittens hadden een bandje om, dus wellicht hebben de kittens op marktplaats gestaan."
De dierenambulance heeft nog niet gereageerd op de vondst op de Peppelensteeg.