nieuws

Mini-bos groep 8 per ongeluk vernield, gemeente en Dar zeggen sorry

Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wethouder Bert Velthuis van Nijmegen en Bart de Bruin, directeur van Dar, hebben maandagochtend excuses aangeboden aan groep 8 van Kindcentrum Aquamarijn. Van die basisschool is vorige week maandag per ongeluk hun zelf geplante 'tiny forest' met de grond gelijk gemaakt.
"Vorige week heeft een van onze maaimachines helaas een fout gemaakt. Fouten maken, dat gebeurt af en toe, daar hebben we excuses voor gemaakt. We gaan er ook voor zorgen dat we het met de school weer gaan herstellen", zegt Bart de Bruin van Dar, het bedrijf dat voor de gemeente allerlei diensten uitvoert op het gebied van afval en het beheer van de openbare ruimte.
De Bruin en de wethouder gingen maandagochtend door het stof en zeiden 'sorry' tegen een van de klassen die regelmatig het mini-bosje op de hoek van de Mercuriusstraat en Weurtseweg bezochten.

Maaier zag bordjes over hoofd

De tiny forest was bijna zo groot als een tennisbaan en werd twee jaar geleden geplant door de kinderen van de basisschool. De aanleg kostte toen zo'n 22.000 euro en er stonden allerlei inheemse bomen en planten. De boompjes waren inmiddels al 1,5 tot 2 meter hoog. Inmiddels zijn die bomen er dus niet meer.
"Het is echt een menselijke fout geweest van iemand die net van de andere kant het terrein opgereden is en de bordjes, waarop staat dat het een tiny forest is, niet heeft gezien", vertelt Bart de Bruin. De Dar praat woensdag met de gemeente en de school verder over hoe de fout hersteld gaat worden.

Een nieuw mini-bos?

"Het voelt goed dat de wethouder en de Dar excuses hebben aangeboden", zegt Nathalie Mulders, directeur van Kindcentrum Aquamarijn. "Erkennen naar de kinderen toe dat we allemaal fouten kunnen maken. En ook een stukje oplossingsgericht bezig zijn met en naar de kinderen toe zodat we samen kunnen bouwen aan een tiny forest 2.0."
Het nieuwe mini-bosje komt waarschijnlijk dichter bij de school te liggen. De Dar heeft beloofd het voortouw te nemen. Wie precies de nieuwe plantjes gaat betalen is nog niet duidelijk. Mulders: "Ik ga er van uit dat we hier samen uit gaan komen."