Instellingen

Jongeren en ouderen gaan samenwonen in nieuw wooncomplex

Impressie van het nieuwe appartementencomplex Living Inn
Impressie van het nieuwe appartementencomplex Living Inn © Artist impressions Living Inn
NIJMEGEN - Nijmegen-Noord krijgt in de wijk Hof van Holland een appartementencomplex waar senioren en starters samen wonen en leven. Het nieuwe wooncomplex is voor mensen die op een plek willen wonen waar bewoners naar elkaar omkijken en elkaar de helpende hand toesteken.
Het woon-zorgcomplex, genaamd Living-Inn, bestaat uit 370 appartementen. In het complex komt ook een huisartsenpraktijk, beautysalon en fysiotherapeut. Daarnaast kunnen bewoners elkaar ontmoeten in onder meer een gezamenlijke binnentuin, zwembad, biljartruime en leeshoek. Ook is er een kinderdagverblijf.

Voor elkaar zorgen

De gemeente Nijmegen is blij dat de bouw van de nieuwe woonvoorziening nog dit jaar van start gaat. "Een woon-zorgcomplex als Living-Inn biedt die wereld in het klein: een comfortabel appartement, met zorg-op-maat ín het gebouw. Je kent je buren, zoekt elkaar op en zorgt voor elkaar als dat nodig is. En als daar professionele hulp bij moet komen is dat binnen het gebouw te vinden. Toen Living-Inn de plannen presenteerde dat ook starters een plek hebben in het concept, en uitgenodigd worden om actief mee te doen om daaraan bij te dragen, was het voor mij heel makkelijk om de samenwerking een extra impuls te geven”, aldus wethouder stedelijke ontwikkeling Noël Vergunst.

Sociale huur en seniorenappartementen

De 370 appartementen in het nieuwe woon-zorgcomplex bestaan uit 82 sociale huur startersappartementen en 208 levensloopbestendige seniorenappartementen. Er komen ook 80 zorgkamers voor senioren die 24 uur zorg nodig hebben, dit biedt de ouderen de mogelijkheid altijd bij hun partner te blijven wonen. De appartementen zijn vanaf medio 2023 bewoonbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!