Nieuws

NEC verliest in slotfase bij Heracles

NEC verliest in slotfase bij Heracles
NEC ging in een hectische slotfase bij Heracles Almelo onderuit.
ALMELO - NEC ging in een hectische slotfase bij Heracles Almelo onderuit.
De Nijmegenaren knokten zich van een 2-0 achterstand terug tot 2-2, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor een beter Heracles.
De ploeg van de Apeldoornse trainer Peter Bosz opende voortvarend en kreeg met Everton en Armenteros grote kansen op de 1-0. In de 8e minuut schoot Overtoom een vrije trap tegen de paal. Het eerste schot op doel namens NEC kwam van Goossens uit een moeilijke hoek. Beide ploegen opereerden slordig, waarbij Heracles de gevaarlijkste ploeg bleef. Langzaam nam NEC het initiatief echter over en kwam er wat meer lijn in het spel.
Na dik een half uur kreeg NEC ineens vier mogelijkheden op rij. Eerst was het Schöne met twee aardige kansen en daarna kwamen ook de twee spitsen Vleminckx en Goossens in kansrijke positie. Nu kwamen de Tukkers echter goed weg. NEC kon de controle overnemen, maar drukte dat niet uit in goals. Vlak voor rust viel het doelpunt wel aan de andere kant. Van Eijden ging opzichtig met de hand naar de bal en scheidsrechter Liesveld besloot tot een penalty. Overtoom verzilverde het buitenkansje en zette Heracles op 1-0.
Na rust was Heracles lange tijd veel beter. Fejzullahu mocht Vleminckx in de rust vervangen maar binnen twintig minuten kreeg de Zweed twee maal dom geel en kon hij dus inrukken met rood. In die tussenliggende periode testte Heracles het keeperstalent Cillessen meerdere keren. De doelman redde knap op een inzet van Everton en een vrije trap van Vejinovic ranselde hij uit de kruising. Een afgeslagen schot van Van der Linden kwam voor de voeten van Everton die met een bekeken schot de lange hoek vond: 2-0.
Het was daarna een klein wonder dat NEC toch weer terugkwam. De Nijmegenaren profiteerden dankbaar van Almelo's geklungel op het middenveld. Met een laag schot passeerde Davids doelman Pasveer en ineens voelde NEC dat er nog meer mogelijk was. Op de rand van buitenspel ging Goossens ervandoor en in het strafschopgebied haalde Pasveer hem onderuit. Ook NEC kreeg zo een penalty die onberispelijk werd binnengeschoten door Schöne: 2-2. In de spannende en hectische slotfase wankelde NEC toch weer. Cillessen redde opnieuw en Zomer haalde een bal van de lijn. Een kopbal van Armenteros betekende uiteindelijk toch de verdiende 3-2 voor Heracles Almelo, waardoor NEC met lege handen terug kon naar Nijmegen.