Zware rellen na Gelderse derby, supporters vernielen politiebus

Buiten het Goffertstadion hangt een grimmige sfeer.
Buiten het Goffertstadion hangt een grimmige sfeer. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Honderden supporters van NEC hebben na de verloren derby tegen Vitesse de confrontatie met de politie gezocht. Ook zijn buiten het stadion een verslaggever en cameraman van Omroep Gelderland bedreigd.
Ze werden vlak na het einde van de wedstrijd door fans bedreigd. Ook reed iemand met een scooter over de voet van de verslaggever heen.

Aanhoudingen

Rellende supporters hebben verder een politiebus compleet vernield. De ME werd ingezet om de orde te herstellen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht, meldt een correspondent.
Rellende supporters richten vernielingen aan:
Zware rellen na Gelderse derby
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er charges zijn uitgevoerd, maar kan nog niet zeggen hoeveel mensen zijn gearresteerd. "We merken dat er veel geweld is richting de politie", aldus de woordvoerder.

Vast in stadion

Fans van Vitesse moesten na afloop van de wedstrijd lange tijd wachten in de bussluis van het Goffertstadion. Ook honderden andere bezoekers, waaronder pers en sponsoren, zaten vast in het stadion. De veiligheidscoördinator gaf volgens een verslaggever 'code rood' af, wat betekent dat het te onveilig was om het stadion te verlaten.
De spelers van de bezoekende club zaten enkele uren na het laatste fluitsignaal nog vast in het stadion.
De vernielde politiebus.
De vernielde politiebus. © Persbureau Heitink

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!