Nieuws

Agent schiet tijdens aanhouding na ruzie in Arnhem

Wapen van een agent.
Wapen van een agent. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij een ruzie in Arnhem heeft een agent in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost. De politie kwam in actie na een melding over een vechtpartij bij een pompstation aan de J.P. van Muilwijkstraat.
Daar aangekomen zagen agenten zes mannen die met elkaar in gevecht waren. Omdat de politie rekening hield met vuurwapens, trokken de agenten hun wapen en maanden de vechters dat zij moesten gaan liggen. Die gaven aan die oproep geen gehoor en vochten gewoon door, aldus de politie.

Aanhoudingen

Daarop loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Het resultaat was dat de vechters ophielden en werden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 33 en 34 jaar uit Arnhem, een 44-jarige man uit Doorwerth, een 36-jarige man uit Oosterbeek en twee mannen van 21 en 26 jaar uit Zevenaar.
De politie nam ook hamers, een boksbeugel en een ploertendoder in beslag. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.
In dezelfde nacht viel bij een ander incident bij een Arnhems tankstation een zwaargewonde. Daar was sprake van geweld tussen supporters van NEC en Vitesse.