'Zwaargewonde in Arnhem door supportersgeweld rond derby NEC - Vitesse'

Politie-onderzoek bij het tankstation in Arnhem.
Politie-onderzoek bij het tankstation in Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De 18-jarige man uit Lent die in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond bij tankstation De Haan in Arnhem achterbleef, is vrijwel zeker slachtoffer van geweld tussen aanhangers van NEC en Vitesse. Dat meldden bronnen aan Omroep Gelderland.
Supporters van NEC en Vitesse zouden zich bij het tankstation hebben verzameld om de confrontatie aan te gaan. Een anonieme buurtbewoner hoorde de hele nacht leuzen van de Vitesse-supporters. "Ook waren er vaak knallen van vuurwerk te horen."

Bloedend op beelden

De man uit Lent is op foto's op social media bloedend te zien, met zijn hoofd naar beneden gericht. Volgens bronnen zouden Vitesse-supporters de beelden na de vechtpartij hebben gemaakt.
'Zwaargewonde in Arnhem door supportersgeweld rond derby NEC - Vitesse'

Onderzoek loopt nog

Ook de politie houdt rekening met supportersgeweld, al loopt het onderzoek nog en kan een woordvoerder geen bevestiging geven. "Maar het is wel een van de scenario's waar we naar kijken", zegt een woordvoerder.
De 18-jarige ligt nog in het ziekenhuis, maar zou inmiddels niet langer in kritieke toestand verkeren.

Derby

NEC en Vitesse spelen zondagmiddag in Nijmegen hun veelbesproken derby in de eredivisie, de eerste in jaren tijd. De wedstrijd zorgde de afgelopen weken al voor oplaaiende gemoederen. In de Waalstad haalde politie opgeknopte poppen in NEC-tenue weg. Op het Willemsplein in Arnhem werd slachtafval achtergelaten, samen met een spandoek in de NEC-kleuren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!