Nieuws

Afghanen voetballen met Harskampers: 'Het gaat goed hier'

HARSKAMP - Twintig Afghaanse evacués en zes Harskampers namen het vrijdagavond tegen elkaar op tijdens een zaalvoetbalwedstrijd. Het was een initiatief van Harskampers. Zij wilden kennis maken met de honderden Afghaanse vluchtelingen die tot 1 november worden opgevangen op de legerplaats in het dorp.
"Het gaat goed in Harskamp tussen de Afghanen van de noodopvang hier en de Harskampers", zegt Bas Sturm, initiatiefnemer van de voetbalwedstrijd. "Misschien zijn er nog mensen die vraagtekens zetten bij hun aanwezigheid hier. Ik zou die willen uitnodigen om gezellig een keer langs te komen, dan zie je hoe die jongens zijn."
De zaalvoetbalwedstrijd zorgde voor veel blije gezichten:
Afghanen voetballen met dorpelingen in Harskamp
Al eerder werden er voetbalwedstrijdjes georganiseerd en ook zamelden Harskampers kleding in voor de Afghanen. Dat staat allemaal in schril contrast met het protest en de rellen in augustus toen de eerste Afghanen in Harskamp arriveerden.
Al snel boden de Harskampers steun aan de Afghanen. Muhammed Mesiy Sultani, een gevluchte journalist uit Afghanistan, is daar blij mee. Ook met de voetbalwedstrijdjes: "Dat is een goede zaak en ik wil de Harskampers hiervoor bedanken."

Zie ook: