Instellingen

Kees en Annoeska werken keihard, maar hebben te weinig geld voor een echt huwelijk

Kees en Annoeska zijn getrouwd in JA ik wil NU!
Kees en Annoeska zijn getrouwd in JA ik wil NU! © Servaas Raedts Fotografie
ZEVENAAR - Hun handje ophouden, daar doen Kees (46) en Annoeska (38) uit Zevenaar niet aan. Ze hebben tegenslagen gekend én soms was het moeilijk om rond te komen. Maar thuis zitten en om hulp vragen, dat doet dit koppel niet.
Toen Annoeska zwanger was van haar tweede kindje werd ze ontslagen. "Drie maanden voordat ik met verlof ging, kreeg ik ontslag. Ik had recht op zwangerschapsverlof en daarna nog drie maanden uitkering. Daarna moet je alweer werk hebben, dat was best stressvol als je net een kleine hebt", vertelt Annoeska geëmotioneerd.
"Ik ben toen maar bij McDonald's gaan werken. We hebben geprobeerd om altijd financieel rond te komen. En daarbij stonden de kinderen altijd voorop", vertelt ze.

'Ze is er gewoon altijd'

De zorgen om het geld en twee jonge kinderen zorgden ervoor dat Annoeska niet lekker in haar vel zat. Kees: "Ze had moeite om rust te vinden in haar hoofd." Kees vindt het moeilijk om te vertellen. "Ze doet gewoon een heleboel. Werken en voor ons zorgen."
Kees krijgt tranen in zijn ogen als hij het over zijn aanstaande heeft. "Ze is er gewoon altijd," zegt hij.

De vrouw van

Trouwen zat er daarom de afgelopen 21 jaar niet in. "Financieel hadden we gewoon niet altijd de middelen." Maar een issue is het nooit geweest voor het koppel. "De twee kinderen die wij samen hebben, verbinden ons," vertelt Annoeska.
Maar dit beeld veranderde voor Annoeska vorig jaar. "De vriendin van mijn neef overleed. Het was een vrouw van mijn leeftijd en op de overlijdenskaart stond 'de vriendin van'. Dan ga je toch nadenken. Ik wil gewoon graag oud als de vrouw van Kees", aldus Annoeska.

Het leven is kort

Dus trok Annoeska zelf de stoute schoenen aan. Zonder dat Kees het wist, gaf ze zich op voor het Omroep Gelderland-programma JA ik wil NU! Samen met Vito, de mascotte van Vitesse, plande Annoeska een romantisch aanzoek en ging ze op haar knie. Gelukkig zei de vader van haar kinderen ja.
Annoeska: "Trouwen betekent voor mij samen oud worden en natuurlijk een mooie herinnering, ook voor mijn oudere zus. Mijn zus is geboren met een hartafwijking. Ze is continu aan het zuurstof en dat beperkt haar. Dat zijn allemaal dingen bij elkaar dat je beseft: Het leven is gewoon kort."
Het koppel, dat al 21 jaar samen is, bezegelt dit najaar hun liefde met een huwelijk. Ook aanschuiven bij de bruiloft van Kees en Annoeska? Kijk dan hieronder naar de uitzending van JA ik wil NU!
In JA ik wil NU! volgen we acht koppels op de mooiste dag van hun leven. Stellen die niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, bijvoorbeeld door corona of vanwege geldzorgen, krijgen nu deze kans. Meer dan 60 koppels meldden zich aan bij de redactie van JA ik wil NU!. Acht van deze stellen stappen dit najaar in het huwelijksbootje. Iedere zondagavond te zien bij TV Gelderland vanaf 17:20 uur en ieder uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!