Instellingen

Geld voor groene schoolpleinen nog niet op, provincie kan nog 25 scholen blij maken

1 op de 3 Gelderse basisscholen heeft in de afgelopen 3 jaar gezorgd voor meer groen op het schoolplein.
1 op de 3 Gelderse basisscholen heeft in de afgelopen 3 jaar gezorgd voor meer groen op het schoolplein. © Provincie Gelderland
ARNHEM - De provincie Gelderland kan dit jaar nog 25 scholen blij maken met een mooi bedrag voor meer bomen en planten op het schoolplein. De pot van iets meer dan vijf miljoen euro die de provincie voor het groener maken van schoolpleinen heeft uitgetrokken, is namelijk nog niet leeg. Er is tot het eind van dit jaar in totaal nog bijna 4,5 ton beschikbaar.
Dat betekent dat nog 25 scholen in onze provincie maximaal 17.500 euro kunnen krijgen. Dit maakte de provincie woensdag bekend.
In de afgelopen drie jaar heeft ongeveer één op de drie basisscholen met steun van de provincie het schoolplein vergroend. Ze hebben bijvoorbeeld struiken en bomen neergezet en gezorgd voor planten en bloemen om bijen en vlinders aan te trekken. In totaal hebben 266 scholen hiervoor subsidie ontvangen. Vooral basisscholen, maar ook middelbare scholen hebben meegedaan.

Tegels gewipt

Scholen hebben verschillende dingen gedaan met het geld. Zo hebben ze tegels gewipt om ruimte te maken voor planten, bomen en bloemen. Ook heeft een aantal scholen speeltoestellen en zitjes van boomstronken aangeschaft. Of bijvoorbeeld een waterspeeltuin aangelegd.
“Wat is er nou leuker dan een schoolplein met bomen om in te klimmen en struiken om je in te verstoppen", zegt provinciebestuurder Peter Drenth. Scholen hebben dankzij de groene schoolpleinen volgens hem ook de kans om meer buiten les te geven. Hij hoopt daarom dat scholen die nog twijfelen nu 'hun kans grijpen om nog mee te doen'.
Dit niet alleen in het kader van de biodiversiteit, maar ook in het belang van de gezondheid van kinderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!