Instellingen

Politie na brutale diefstal dienstfiets: 'We hebben topbeelden van je'

© Omroep Gelderland

APELDOORN - "We hebben topbeelden van je! We nodigen je dan ook van harte uit op ons bureau om de foto's op te komen halen." Met deze 'vriendelijke' uitnodiging hoopt de politie een dief die dit weekend in het centrum van Apeldoorn een politiefiets jatte, over te halen zich te melden op het bureau. "De koffie staat klaar en mogelijk krijg je er zelfs een overnachting bij", schrijft de politie.

De brutale dief sloeg dit weekend toe in het centrum van Apeldoorn. De fiets verdween uit een busje van de politie. "Gelukkig hebben we ook cameratoezicht in de binnenstad", schrijft de politie op social media. Vandaar dus de topbeelden.

De politie deelt de beelden nog niet, want de dief krijgt eerst de kans zich te melden op het bureau. "Besluit je toch om niet langs te komen om de foto's op te halen? Maak je niet druk, dan delen wij ze voor je op onze social media kanalen."

De diefstal wordt op social media op een grappige toon gemeld. Maar blij is de politie niet met de actie. "Het gaat om een fiets die wij gebruiken om overal snel ter plaatse te zijn. Ook bij hulpverlening!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!