Instellingen

Kraamafdeling dicht na ontslag van drie 'zeer onprofessionele' medewerkers

Pasgeboren baby in het ziekenhuis.
Pasgeboren baby in het ziekenhuis. © Archief Pexels

ZUTPHEN - Ziekenhuis Gelre Zutphen heeft drie medewerkers van de afdeling Verloskunde ontslagen, omdat zij zich zeer onprofessioneel hebben gedragen. Wat er precies is gebeurd wil het ziekenhuis om privacyredenen niet bekendmaken.

Vanwege het ontslag van drie medewerkers tegelijk moest de directie besluiten dat vrouwen voorlopig niet meer in het Zutphense ziekenhuis kunnen bevallen, staat dinsdag in een verklaring.

De directie kreeg een interne melding van onprofessioneel gedrag van drie mensen in de uitoefening van hun functie op de afdeling. Volgens de directie is uit een onmiddellijk ingesteld onderzoek gebleken dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in gevaar zijn geweest.

Flink personeelstekort

Ook was er geen 'direct effect' op de zorgverlening aan patiënten. Maar het gedrag van de drie was wel zodanig dat ze per direct moesten vertrekken.

Gelre Ziekenhuizen kampt met een flink personeelstekort. Daarom zijn bevallingen voorlopig niet meer mogelijk. Zwangere vrouwen die moeten bevallen kunnen naar Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Winterswijk of Arnhem. De polikliniek Gynaecologie en Verloskunde is wel gewoon open.

De directie hoopt eind oktober meer duidelijkheid te hebben over de heropening van de afdeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!