Instellingen

Een ring of een tattoo, zo zijn Gelderlanders met elkaar verbonden

Veel stellen hebben een trouwring, maar het kan ook anders.
Veel stellen hebben een trouwring, maar het kan ook anders. © Pixabay

ARNHEM - Als je trouwt, kun je op veel manieren je verbondenheid met elkaar uitspreken. Op Facebook vroeg Omroep Gelderland: "Hoe zijn jullie met elkaar verbonden?" Daaruit bleek dat Gelderlanders op mooie manieren met elkaar zijn verbonden.

De meeste getrouwde mensen zijn toch wel verbonden door een ring. Trouwringen zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Maar niet iedereen heeft een doorsnee trouwring. Zo liet Chantal van Hal weten dat zij en haar man een trouwring lieten maken met daarin het as van hun overleden zoontje. Een mooie manier om voor altijd samen te zijn.

Deze ringen zijn gevuld met as van Chantals overleden zoon.
Deze ringen zijn gevuld met as van Chantals overleden zoon. © Chantal van Hal

Ook Rikie Kaptein-van der Veer heeft een bijzondere ring. De ring is gemaakt van de trouwringen van Rikies overleden ouders. "Mijn eigen ouders waren destijd bijna vijftig jaar getrouwd. Op deze manier konden ze toch ook een beetje bij ónze grote dag zijn", aldus Rikie.

Deze ring bestaat uit twee ringen.
Deze ring bestaat uit twee ringen. © J.B. Filmproducties

Gezamenlijke tattoo

Een andere veelgehoorde manier om je verbondenheid vorm te geven, is het zetten van een gezamenlijke tatoeage. Die kan om een vinger worden gezet, maar het kan ook anders. Monique Smeenge en haar man bedachten een ander plan; ze lieten allebei op hun rug dezelfde tattoo zetten. Ze houden allebei erg van tatoeages dus voor hen was dit dé manier om met elkaar verbonden te zijn.

Allebei een tatoeage op je rug.
Allebei een tatoeage op je rug. © Monique Smeenge

Andere manieren

Maar daar bleef het niet bij. We kregen zelfs een reactie binnen van een bruidspaar dat in plaats van ringen een kunstwerk had laten maken. Een schilderij met in een bootje het bruidspaar, omringd met koeien in een weiland, met de trouwdatum onderaan. Een ander stel had dezelfde sneakers laten maken, omdat ze nou eenmaal groot sneakerfans zijn. En natuurlijk ben je ook al met elkaar verbonden als je kinderen hebt, ook dat werd verschillende keren genoemd in de reacties.

Liefde

Maar draait het uiteindelijk niet allemaal om liefde? Volgens Nathalie Anderson wel, zij schreef: "Ben al verbonden in de puurste vorm. Liefde . Zonder trouwen, zonder ringen, zonder tattoos, zonder hetzelfde 'ANWB-stelletjes' t-shirt."

Omroep Gelderland plaatste de Facebook-post in het kader van het nieuwe trouwprogramma genaamd "JA ik wil NU!" Elke zondag trouwt er een stel in één dag, dit is te zien op TV, gld.nl en YouTube.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!