Nieuws

PvdA komt met meldpunt voor gevaarlijke kruisingen

Ongeval met dodelijke afloop op de N317 bij Terborg.
Ongeval met dodelijke afloop op de N317 bij Terborg. © NewsUnited / 112Achterhoek-nieuws
TERBORG - De PvdA Gelderland komt binnenkort met een meldpunt voor gevaarlijke kruisingen. Dat zegt de partij anderhalve week nadat een 14-jarige scholier om het leven kwam bij een ongeluk op een kruising.
Dat gebeurde op de kruising van de N317 en de Oude IJsselseweg in het buitengebied van Terborg. De 14-jarige scholier uit Etten kwam in botsing met een busje.
Volgens de partij staat het ongeluk op deze kruising niet op zichzelf. Ze halen de cijfers aan die de gemeente Oude IJsselstreek ook naar buiten bracht: Veertien ongelukken in de afgelopen vijf jaar. In drie gevallen waren er ook fietsers bij betrokken. Volgens de PvdA zijn er meer van dit soort gevaarlijke kruisingen in de provincie. Via schriftelijke vragen wil de partij van het Gelders college weten of al deze kruisingen in beeld zijn.
Ook wil de partij weten of de kruising N317/Oude IJsselweg al in beeld was als een gevaarlijke kruising. Verder is gevraagd of er concrete maatregelen zijn te verwachten voor de gevaarlijke kruisingen en op welke termijn die oplossingen er mogelijk zijn.

Verlaging maximumsnelheid

"We hebben nu zelf nog niet direct de grote oplossing", zegt PvdA Statenlid Jan Daenen. "We willen met de schriftelijke vragen informatie inwinnen. We denken al wel na over kleinere- en tussentijdse oplossingen, zoals het verlagen van de maximumsnelheid op sommige wegen."
Volgens Veilig Verkeer Nederland staat de kruising N317 en de Oude IJsselweg bij hen niet direct bekend als een gevaarlijk kruispunt. Gedeputeerde Staten gaven vorige week aan dat ze het ook nog te vroeg vinden om in te gaan op de aanleg van een rotonde op de N317 zoals omwonenden graag willen. Er is groot onderhoud gepland op deze weg in 2023. Er wordt nu eerst geïnventariseerd wat er moet gebeuren.