Nieuws

VIDEO | Honderden baasjes racen met hun hond door de modder

Met je hond door de modder, wie wil dat nou niet?
Met je hond door de modder, wie wil dat nou niet? © Omroep Gelderland
EDE - Mannen en vrouwen, jong en oud, die zichzelf over hekwerken heen sleuren, door de blubber tijgeren, aan touwen slingeren en noem alle hindernissen maar op. Elk weekend heb je er ergens wel een survivalrun. Maar het kan nog gekker: sinds enkele jaren heb je namelijk ook een survivalrun voor honden. Zoals vandaag in Ede.
Bekijk hoe de honden het hindernissenparcours doorlopen:
Survivallen met je hond, wie wil dat nou niet?
Samen met je viervoeter een parcours afleggen over een aantal kilometer, het idee is krap tien jaar geleden overgewaaid uit Canada. Nadat Delft de eerste was in ons land, zijn er hier nu vijf dogsurvivalorganisaties.

Samenwerking

Ede is er één van. Twee keer per jaar wordt daar een dogsurvivalrun gehouden. En volgens voorzitter Hans Louwerse neemt de populariteit de laatste jaren enorm toe.
Nu de coronabeperkingen voorbij zijn, kunnen ze weer helemaal los in Ede. Met honderden baasjes en bazinnetjes en hun viervoeters. Maar vinden de honden het zelf ook leuk? "Als het baasje gestrest is, dan vindt de hond het minder leuk", zegt Louwerse. "Doet de hond het goed, dan is het baasje rustig en is er een goede samenwerking."