Nieuws

Succesvolle Nijmeegse vrouwen krijgen hun eigen tijdschrift

NIJMEGEN - Er zijn heel wat vrouwen met Nijmeegse roots die het ver schoppen. Zoals bijvoorbeeld Maike Meijer, de vrouw uit de Jumbo-reclame die onder meer in Toren C speelt, of Eva Eikhout van BNNVARA. Om die succesvrouwen eens in het zonnetje te zetten, verschijnt in november het tijdschrift BEP Magazine.
Bij het aftelbord naar de Vierdaagse 2022 geeft de fotograaf van BEP Magazine aanwijzingen aan twee vrouwen die te maken hebben met het wandelfestijn. “Als jij daar gaat zitten en jij hier gaat zitten.”
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Succesvolle Nijmeegse vrouwen krijgen hun eigen tijdschrift
Astrid Sanders is een van de vrouwen. In het ruim honderdjarig bestaan van de Nijmeegse Vierdaagse is zij de eerste vrouw in het bestuur. Wat is dat met die Nijmeegse vrouwen, die komen er maar bekaaid af toch? Astrid Sanders: “Ja, dat klopt.” Daarom vindt Sanders het extra leuk dat er nu eens extra aandacht is voor de Nijmeegse vrouwen. “Ik denk dat er heel veel mooie, krachtige, creatieve vrouwen zijn in en om Nijmegen.”

Trots

Het tijdschrift wordt gemaakt door Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout die samen een ontwerpstudio hebben. Benders: “Wij vinden dat de Nijmeegse vrouwen wat meer over elkaar mogen leren en wat trotser op elkaar mogen zijn.” Die trots is in elk geval merkbaar bij Marlijn Hoefnagel, marketingmanager van de Vierdaagsefeesten. “Ik denk dat het goed is dat vrouwen in het zonnetje gezet worden en dat we de kracht van de Nijmeegse vrouwen laten zien.
Zijn Nijmeegse vrouwen te bescheiden dan? “Een hele goede vraag”, antwoordt Astrid Sanders. “Ik weet het niet. Misschien zijn vrouwen in het algemeen wat bescheidener dan mannen.” Marlijn Hoefnagel vult aan: “Ik denk dat ze best eens wat vaker mogen laten zien wat ze allemaal bereiken en er met elkaar voor mogen staan.”

'Echt wel wat anders dan de LINDA'

De vraag is of er nog ruimte is voor nog een vrouwentijdschrift naast titels als de LINDA. “Nou, het is echt niet net als de LINDA in ieder geval”, reageert Tessa Benders. “In ons blad staan bijvoorbeeld geen advertenties en wij hebben het echt wel over de vrouwen zelf. Over de passies die ze hebben, over hun levensverhalen, over hun carrières.
Voorlopig gaat het om een eenmalige uitgave, maar er wordt al nagedacht over een mogelijke tweede editie, want er zijn nog genoeg vrouwen om te portretteren. En komt er ook een tijdschrift over Nijmeegse mannen? Tessa Benders: “Die vraag hebben we wel vaker gekregen. Maar vooralsnog richten we ons toch echt op de vrouwen.” Want de mannen zetten zichzelf wel in de etalage? Tessa reageert met een knipoog: “Jawel, die hebben al genoeg aandacht gehad.”