Instellingen

Atletiekclub in rouw na overlijden 13-jarige atleet

Bij de plaats van het ongeval zijn rozen gelegd.
Bij de plaats van het ongeval zijn rozen gelegd. © Luciano de Graaf

APELDOORN - In Apeldoorn heerst droefheid na de dood van een 13-jarige scholier die van een uitkijktoren in stadspark Berg en Bos viel. Zowel op de atletiekvereniging als de middelbare school van het slachtoffer wordt bij het tragische voorval stilgestaan.

"Hij was hier al jaren lid", zegt Pierre van Rijn. Van Rijn is de voorzitter van de Apeldoornse atletiek vereniging AV'34. "Hij sportte hier al sinds hij bij de jonge pupillen zat. Hij lag heel goed in groep bij de anderen."

'Doet veel met de club'

Het ongeluk zorgde voor een schok bij de sportclub. "We hebben bij de eerste training meteen zijn leeftijdgenoten en hun ouders op de club opgevangen", vervolgt Van Rijn. "Zo konden zij er met elkaar over praten. Ook hebben we op het clubhuis een plek ingericht om de jongen te herdenken. Daar staat een foto en een boek waar leden iets in kunnen schrijven. Dit blijft tot de rouwdienst op dinsdag 12 oktober staan. We gaan ook naar de uitvaart met een groep."

"Een gebeurtenis als deze doet veel met de hele club. Niet alleen de jeugdspelers en hun ouders, maar ook met de trainers en andere leden. Als vereniging ben je er dan voor elkaar. Het is mooi om te zien dat we in zo'n tragedie iets voor elkaar kunnen betekenen", besluit Van Rijn.

De uitvaart

De overleden jongen zat op het Veluws College Walterbosch. De school liet eerder deze week per brief weten op school ruimte en aandacht te bieden aan leerlingen, ouders en medewerkers om dit verlies te verwerken. De school geeft aan verdere begeleiding te bieden aan leerlingen die dat nodig hebben. Ook zegt de school dat leerlingen die bij de uitvaart willen zijn zich kunnen melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!