Instellingen

Linda breekt UIT! In de ballenbak bij het Instagram Museum

Linda breekt uit: naar het Instagram Museum
Linda breekt uit: naar het Instagram Museum © Linda breekt uit: naar het Instagram Museum
ELST - In Linda breekt UIT! laat Linda zien wat er allemaal te doen is in Gelderland. Deze week bezoekt Linda het Instagram museum in Elst. Een waar selfie-paradijs dat wordt gerund door 1 gezin; de familie 'Akwart'. Zij bedachten 17 ruimtes met verschillende thema's. Iedere kamer is een beleving op zich. Van een levensgrote piano tot een onderwaterwereld met ballenbak. Linda's zintuigen worden zo geprikkeld, dat ze weer even kind wordt in deze artistieke speeltuin.
Bekijk hier de video, de tekst gaat daarna verder:
Linda breekt uit: naar het Instagram museum
Het museum ligt op een industrieterrein aan de rand van Elst. Een modern gebouw dat niet meteen oogt als een Insta-walhalla. Dat verandert als Linda een voet over de drempel zet. "Ik krijg een warm welkom van een open en vrolijk gezin. Moeder Anneke, vader Rob en de kinderen; Kim, Joel, Wouter en Thijmen." Zij bezochten ooit het Insta museum WONDR in Amsterdam en dachten; 'Waarom hebben wij dit niet in de buurt?'
Dit jaar trokken ze de stoute schoenen aan en begonnen met het bouwen van inmiddels het eerste Instagram museum in onze provincie.
© Linda breekt uit: naar het Instagram Museum
De kamers zijn volledig door de familie verzonnen en ingericht. Alle ruimtes zijn selfie waardig, maar ook leerzaam. De familie wilde niet alleen een museum voor platte kiekjes, maar mensen op een prikkelende manier kennis laten maken met kunst. "Dat is gelukt!", vindt Linda. "In iedere kamer kun je een QR code scannen met daarin het verhaal achter de kunstenaar of kamer. Ik leerde kunstenaar Jackson Pollock kennen, beklom een levensgrote piano en waande me in luilekkerland met levensgrote tompoucen. Bovendien heb ik eindelijk een ballenbak gevonden waar ik wel in mag!"
© Linda breekt uit: naar het Instagram Museum
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!