Instellingen

Controle op vakantiepark: 'Arbeidsmigranten leven onder erbarmelijke omstandigheden'

Grote controle op recreatiepark in Ermelo.
Grote controle op recreatiepark in Ermelo. © Omroep Gelderland
ERMELO - Bij een controle op een vakantiepark in Ermelo is gebleken dat er arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden leven. De gemeente Ermelo hield de controle samen met de politie en de Belastingdienst.
Er werd onder meer gecontroleerd op de veiligheid en kwaliteit van de recreatiewoningen. Daarnaast registreerde het team wie er op het park verblijft. Zo bleek dat een groot aantal mensen de vakantiehuisjes niet voor recreatie maar voor bewoning gebruikt. Dat is niet toegestaan op dat park.
De gemeente constateerde ook dat er 'werkende en normaal betaalde arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden verblijven'. Daarnaast liet het terrein te wensen over: "Het groen is slecht onderhouden en het terrein is vervuild met afval."

Hennepkwekerij en wapens

Er is ook een hennepkwekerij aangetroffen op het park. De politie heeft deze ontmanteld. Het chalet is per direct gesloten. Waar deze kwekerij zich bevond heeft de gemeente niet bekendgemaakt. Ook zijn er wapens gevonden. De politie en de Belastingdienst hebben ook boetes uitgedeeld en belastingaanslag geïnd. Een persoon is aangehouden in verband met een openstaande gevangenisstraf.
Het doel van een dergelijke grote controle is volgens de gemeente te zorgen dat het recreatiepark een gezond en vitaal park is. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen.
Om welk park het gaat is niet duidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!