Instellingen

13-jarige overleden na val van uitkijktoren: 'Moeilijk te bevatten'

Er zijn rozen gelegd bij de uitkijktoren.
Er zijn rozen gelegd bij de uitkijktoren. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn is afgelopen maandag om het leven gekomen, nadat hij van een 26 meter hoge uitkijktoren is gevallen. Het gebeurde in stadspark Berg en Bos in Apeldoorn.
De school waar de jongen op zat, het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn, heeft alle leerlingen en hun ouders middels een brief op de hoogte gesteld van het overlijden van de jongen. Daarin wordt gesproken van een ongeluk.
“Het overlijden is een schok voor de hele school, voor medewerkers, leerlingen en ook voor ouders thuis”, is in de brief te lezen. “Het is moeilijk te bevatten dat zo’n jong kind, nog maar 13 jaar, er niet meer zal zijn. Wij leven mee met de familie.”

Rozen bij uitkijktoren

Op de school is een gedenkhoekje ingericht. Aan de voet van de uitkijktoren in het stadspark zijn gele en rode rozen neergelegd.
De omgekomen jongen was lid van atletiekvereniging AV’34. De club laat weten iedereen heel veel sterkte te wensen de komende periode en te denken aan de familie, vrienden, mede-atleten en trainers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!