Instellingen

Trouwen op 11-12-'13 om 14:15: Martijn en Agnes deden het!

Martijn en Agnes trouwden op 11-12-1'3 om  14:15 uur.
Martijn en Agnes trouwden op 11-12-1'3 om 14:15 uur. © Gert Jan Koster

TIEL - Veel stellen die willen trouwen, zoeken daar een mooie datum voor uit. Maar Martijn en Agnes uit Tiel hebben dat wel héél mooi uitgekiend. Ze trouwden op 11 december 2013, om 14:15 uur. Oftewel: 11-12-13 14.15.

"Het is inmiddels al wel even geleden, maar het blijft een mooi verhaal", aldus Martijn van Rossum. Hij leerde in 2006 zijn vrouw Agnes Renshof kennen op een jeugdvakantieweek in Tiel. Het klikte direct en van het één kwam het ander. Het idee om te trouwen, groeide met de jaren. Uiteindelijk besloot het stel om ervoor gaan.

Datum kiezen

"Vervolgens ga je het hebben over een datum", gaat Martijn verder. "Agnes wilde graag in de winter trouwen, want dat leek haar prachtig voor de foto's. Zoals Agnes wenste, gebeurde het. We belden met de gemeente Tiel om te vragen wanneer er plek was. Dat bleek op 11 december 2013 te zijn. Oftewel 11-12-'13. Toen we dat hoorden, wilden we dat de ondertrouwdatum net zo'n bijzondere datum werd als de bruiloft zelf. Dat werd uiteindelijk namelijk 12-12-'12."

Wachten tot 14.15 uur

Toen we de datum eenmaal vast hadden staan, moesten we ook een trouwtijd bepalen. Agnes' oom was onze trouwambtenaar en wilde graag meegaan in een leuke cijfercombinatie. Toen we hem voorstelden om elkaar exact 14.15 uur het ja-woord te geven, wilde hij daar graag aan meewerken. En zo geschiedde: Tijdens het moment suprême was ik als eerste aan de beurt om 'ja, ik wil' te zeggen. Vervolgens keek de trouwambtenaar op de klok totdat het exact 14.15 uur was. Toen mocht mijn vrouw pas antwoorden met de magische woorden 'ja, ik wil'."

Door liefde verbonden

Het stel is dus inmiddels bijna acht jaar getrouwd en nog steeds heel gelukkig. Maar op de vraag die Omroep Gelderland op Facebook stelde, namelijk "Hoe zijn jullie met elkaar verbonden?" antwoordde Martijn: "Helaas is dit niet met ringen, maar wél met heel veel liefde. Vanwege reuma en artrose kan ik geen ring meer om."

Omroep Gelderland plaatste de Facebook-post in het kader van het nieuwe trouwprogramma genaamd "JA ik wil NU!" Aanstaande zondag is daar de allereerste uitzending van te zien op TV, gld.nl en YouTube.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!