Instellingen

Stroomstoring na brand in Apeldoorns transformatorhuisje opgelost

De hulpdiensten zijn bezig om de situatie onder controle te krijgen.
De hulpdiensten zijn bezig om de situatie onder controle te krijgen. © Luciano de Graaf / NewsUnited
APELDOORN - Door een brand in een stroomkast bij een recyclebedrijf in Apeldoorn kampte die stad donderdagmiddag met een grote stroomstoring. 2300 huishoudens waren getroffen, verkeerslichten deden het niet en winkels sloten hun deuren omdat ze geen stroom hadden. Na twee uur was de storing verholpen.
De brand was in een stroomkast bij een bedrijf aan de Sint Maarten, rond 13.00 uur. Door die brand werd Apeldoorn-Zuid getroffen door een storing. In meerdere woonwijken zaten bewoners zonder elektriciteit. Ook winkels kampten met de storing, evenals bedrijven op het industrieterrein aan de Kaysersmolen.
Een rij met winkels aan de Maasstraat in Apeldoorn-Zuid was platgelegd door de storing, meldt een videocorrespondent die ter plaatse is. Alle winkels sloten de deuren. Op kruispunten waar verkeerslichten niet werkten waren hulpdiensten waren ter plekke om de situatie te regelen.
Eerder op de dag was er al sprake van een grote stroomstoring in Ede. Die leidde ertoe dat tienduizenden huishoudens zonder stroom zaten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!