Instellingen

Eindelijk mag David weer een concert op poten zetten in GelreDome

David Brons.
David Brons. © Omroep Gelderland

ARNHEM - In GelreDome wordt deze week dag en nacht gewerkt aan het opbouwen voor de shows van Snollebollekes. Zanger Rob Kemps treedt vanaf vrijdag vier keer op voor een uitverkocht huis. Organisator David Brons, eigenaar van evenementenbureau Matrixx, is trots dat hij na anderhalf jaar corona weer uit kan pakken met een groot evenement voor 30.000 mensen.

"Ja, ik ben wel trots", zegt Brons. "Anderhalf jaar geleden zouden deze shows in maart plaatsvinden. Drie of vier weken van tevoren ging heel het land plat en in lockdown. Wij waren de eerste die grote shows moest afgelasten."

Kijk hoe David Brons heeft uitgezien naar het concert van Snollebollekes:

Eindelijk mag David weer een concert organiseren in GelreDome

Na een lange en onzekere tijd pak Brons met zijn bedrijf meteen uit, nu het weer mag. Het is al het tweede grote evenement dat dit bedrijf na corona uit de grond stampt. Afgelopen weekend organiseerde Matrixx in Nijmegen al Het Foute Oktoberfest, voor 12.500 bezoekers.

Op volle toeren

De coronamaatregelen waren nog maar net versoepeld, of het Nijmeegse evenementenbureau draaide al weer op volle toeren. In recordtijd stampen ze evenement na evenement uit de grond. "Het is ons vak", zegt Brons bescheiden, "we hebben natuurlijk veel ervaring."

Snollebollekes stond in 2019 voor het eerst in GelreDome. Toen was dat een grote stap. Inmiddels zijn er plannen voor weer twee concerten van de feestact in maart 2022. Brons wil een jaarlijks terugkerend evenement neerzetten. Maar eerst wacht hij, na anderhalf jaar, deze concertreeks af. "Ik denk wel dat het emotioneel is als hier de muziek aan gaat, vrijdag."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!