Nieuws

Provincie wil nog niet praten over een rotonde na dodelijk ongeval in Etten

Herdenkingsmonument langs de Slingerparallel, vlak bij de plek van het dodelijke ongeval.
Herdenkingsmonument langs de Slingerparallel, vlak bij de plek van het dodelijke ongeval. © REGIO8
ETTEN - De provincie Gelderland vindt het nog te vroeg om in te gaan op de eventuele aanleg van een rotonde op de kruising van de Slingerparallel (N317) met de Oude IJsselweg bij Etten. Omwonenden roepen al langere tijd om een rotonde op deze plek. Een 14-jarige scholier uit Etten kwam om het leven na een verkeersongeval bij de kruising.
De provincie heeft als wegbeheerder in 2023 groot onderhoud gepland staan voor de N317 tussen Doetinchem en Dinxperlo. “We zijn nu bezig met het verkennen over wat er moet gebeuren, naast bijvoorbeeld regulier asfaltonderhoud”, zegt een woordvoerder. “Voor het tragische ongeval betuigen we ons medeleven aan de nabestaanden.”

Veertien ongelukken, drie met fietsers

Volgens Veilig Verkeer Nederland staat het kruispunt bij hen niet meteen bekend als gevaarlijk punt. Toch tonen cijfers van de gemeente Oude IJsselstreek aan dat er in de afgelopen vijf jaar zeker veertien ongelukken hebben plaatsgevonden, waar in drie gevallen fietsers bij betrokken waren.
Oude IJsselstreek geeft aan dat er de afgelopen jaren contact is geweest met de provincie over de kruising, waarbij de partijen het ‘belang van een veilige situatie hebben aangegeven’. Of de verkeerssituatie meespeelde bij het ongeval, moet nog duidelijk worden uit het politieonderzoek.

Knuffels, bloemen en voetbalschoenen

Op de plek van het ongeval staat inmiddels een herdenkingsmonument met knuffels, bloemen en een paar voetbalschoenen. Volgens de gemeente Oude IJsselstreek heeft het overlijden van de 14-jarige David uit Etten grote impact op de samenleving gehad.
“Het tragische ongeval van afgelopen vrijdag heeft iedereen diep geraakt”, aldus een woordvoerder van Oude IJsselstreek. “Wij leven mee met de nabestaanden.”
Via de politie en uitvaartbegeleidster heeft de gemeente contact gehad met de nabestaanden, waarbij medeleven is betuigd. “De nabestaanden willen nu vooral, in alle rust, alles verwerken.”

Herinneringen en foto's

De familie roept in een rouwadvertentie de vrienden, (oud-) klasgenoten en voetbalvrienden van David op om donderdag samen te komen in Zaal Köster in Etten. Om herinneringen over David te verzamelen, vraagt de familie om een geschreven herinnering en een foto mee te nemen.
Eerder deze week werd op het Almende College in Silvolde, de school van David, al een herdenkingshoek ingericht. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.
Zie ook: