Instellingen

Priscilla belandde in een rolstoel nadat ze haar grote liefde vond

Robin en Priscilla op de trouwceremonie.
Robin en Priscilla op de trouwceremonie. © Shots in Frame: Jozef Watulingas
Robin en Priscilla in JA ik wil NU!
Robin en Priscilla in JA ik wil NU! © Shots in Frame: Jozef Watulingas

WAGENINGEN - Toen Robin Lens (32) en Priscilla Rossèl (31) elkaar drie jaar geleden ontmoetten in de Wageningse horeca, zag het leven er rooskleurig uit. Eindelijk vonden zij bij elkaar de grote liefde die nog ontbrak in hun leven. Maar de veiligheid die Priscilla bij Robin vond, zorgde voor heel andere problemen.

Het begon ruim twee jaar geleden met pijn in haar voeten. En die pijn verspreidde zich steeds verder over haar lichaam. Verschillende doktersafspraken volgden, maar duidelijkheid kwam er pas toen in het ziekenhuis Functionele Neurologische Stoornis (FNS) werd vastgesteld. Een ziekte waarbij een breed scala aan symptomen kunnen optreden vanuit het zenuwstelsel zoals verlamming, pijn of zelfs minder goed kunnen zien of horen.

In een rolstoel

"Letterlijk in mijn hersenen voelde ik dat ik dingen niet meer normaal kon verwerken zoals ik gewend was", vertelt Priscilla. "Ik was altijd heel actief en sportief geweest en ik merkte aan alles in het leven dat dat steeds minder werd. Tot het moment dat ik mij echt ziek moest melden, omdat werken gewoon niet meer ging."

Priscilla moest zelfs een rolstoel aanschaffen, omdat ze zelfs op een gegeven moment niet meer kon lopen.

Priscilla op het strand in een rolstoel.
Priscilla op het strand in een rolstoel. © privéarchief

PTSS

In een revalidatiekliniek kwam Priscilla erachter dat ze PTSS had. "Ik dacht altijd dat PTSS iets was voor militairen, maar eigenlijk kan iedereen die een trauma heeft meegemaakt klachten krijgen."

De nu 31-jarige Priscilla maakte in het verleden huiselijk geweld mee. "Bij mij is dat, voor mijn gevoel, nooit een enorm ding geweest, totdat het blijkbaar in mijn lichaam is gaan opkroppen. Het heeft voor blokkades gezorgd in de hersenen."

'Sinds ik Robin heb ontmoet is dat niet meer nodig'

"De lichamelijke problemen ontstonden eigenlijk toen ik Robin leerde kennen, toen ging het opeens bergafwaarts. Dan zou je zeggen: 'Huh? Je hebt toch juist nu iemand waarmee het leuk is?' Maar ik denk dat het bij mij juist aangaf: je bent nu in veilige handen, laat maar gaan, laat maar gebeuren. Mijn lichaam is van jongs af aan al in een soort stressstand. Sinds ik Robin heb ontmoet is dat niet meer nodig en kan ik eindelijk rusten en dan komt alles eruit."

Voor Robin is dat ook niet niks, want je geeft alle liefde die je hebt en dat zorgt er bij de ander voor dat die persoon zich minder goed voelt. "Het doet heel veel met mij, maar ik houd zoveel van haar," vertelt hij met een brok in zijn keel. "Ik wil haar gewoon weer op de been krijgen."

Een huwelijk

Inmiddels heeft Priscilla verschillende therapieën gevolgd en gaat het een stuk beter. Robin vond het daarom afgelopen Kerst de hoogste tijd om hun bijzondere relatie te bezegelen met een huwelijk. Maar door de ziekte van Priscilla kan ze niet werken en zit ze al een lange tijd in de ziektewet. "We hadden het zelf al een beetje opgegeven om te gaan trouwen. Toen we zagen hoe duur alles was dachten we dat gaat niks meer worden binnen nu en vijf jaar", vertelt het koppel.

Priscilla en Robin kregen daarom de kans in het programma JA ik wil NU! in het huwelijksbootje te stappen en de nare periode achter zich te laten. Het resultaat was een prachtige dag, waarbij ze werden omringd door hun dierbaren.

Ook aanschuiven bij de bruiloft van Robin en Priscilla? Kijk dan hieronder naar de uitzending. Het kersverse bruidspaar heeft ook nog een bijzonder nieuwtje:

Wil je meer weten over Priscilla en haar strijd tegen FNS kijk dan op haar Instagram pagina

-----

In JA ik wil NU! volgen we acht koppels op de mooiste dag van hun leven. Stellen die niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, bijvoorbeeld door corona of vanwege geldzorgen, krijgen nu deze kans. Meer dan 60 koppels meldden zich aan bij de redactie van JA ik wil NU!. Acht van deze stellen stappen dit najaar in het huwelijksbootje. Iedere zondagavond te zien bij TV Gelderland vanaf 17:20 uur en ieder uur herhaald

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!