Nieuws

Woning Nijmegen beschoten, politie onderzoekt mogelijk verband met schietpartij Cuijk

In Nijmegen is een huis beschoten.
In Nijmegen is een huis beschoten. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een woning aan de Gerrit van Durenstraat in Nijmegen is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. De politie onderzoekt of er een verband is met een beschieting van een woning in Cuijk afgelopen weekend. Bij beide incidenten raakte niemand gewond.
In een raam van het beschoten huis in Nijmegen zit een kogelgat. Bij de Gerrit van Durenstraat waren in mei ook al twee autobranden, waarbij een leus werd achtergelaten waarin verwezen werd naar een pedofiel in de omgeving. Of die branden te maken hebben met de beschieting is nog onduidelijk.
Op meerdere plekken in Cuijk en Nijmegen is de afgelopen maanden brand gesticht, waar de politie ook van vermoedt dat deze samen kunnen hangen met de beschieting van afgelopen weekend in Cuijk.
Bij de branden in Cuijk en de schietpartij van afgelopen weekend werd op een aantal momenten een scooter gezien met twee personen erop. De politie zoekt nog naar deze verdachten.

Bestelbus

In juni reed ook een brandende bestelbus een verzamelpand met fietsenzaken in Nijmegen binnen, waarna de eigenaar tegen Omroep Gelderland zei dat het waarschijnlijk met eerdere incidenten te maken had, zoals in Cuijk. De politie onderzoekt dit nu dus ook.
Rechercheteams uit Oost-Brabant en Oost-Nederland werken voor het onderzoek samen, maar willen verder niets kwijt. Wel zijn ze op zoek naar getuigen die meer weten.