Instellingen

Arnhem voert polsbandjes in voor horecabezoekers

Op andere plekken in het land wordt het polsbandje al gebruikt.
Op andere plekken in het land wordt het polsbandje al gebruikt. © ANP

ARNHEM - Arnhem gaat vanaf komend weekend werken met polsbandjes in de horeca. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland dinsdag weten. Aan het besluit is intensief overleg tussen gemeente en horeca voorafgegaan.

Vanaf vrijdag is het in Arnhem mogelijk een polsbandje te krijgen om de horeca te bezoeken. Er komen drie mobiele punten in het uitgaanscentrum waar bezoekers hun QR-code kunnen laten scannen. Is de code geldig, dan krijgen bezoekers een polsbandje. Zo wordt de controle aan de deur van kroeg, disco en nachtzaak veel makkelijker.

Het systeem van controle door polsbandjes is over komen waaien uit Breda en Alkmaar. Minister Ferd Grapperhaus gaf vorige week toestemming voor het systeem. Waar de drie mobiele QR-controle punten precies komen, is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat één ervan in de onmiddellijke nabijheid van de Korenmarkt, het grootste uitgaanscentrum van Gelderland, komt te staan.

In Rotterdam kunnen horecabezoekers al een polsbandje halen na het laten scannen van hun QR-code.
In Rotterdam kunnen horecabezoekers al een polsbandje halen na het laten scannen van hun QR-code. © ANP

Blij

De regeling is tot stand gekomen in samenwerking tussen de gemeente, het platform Binnenstad Arnhem en de Koninklijke Horecabond Nederland. Volgens Liesbeth de Zoete van Belangenvereniging Korenmarkt zijn de polsbandjes 'weer een stap verder terug naar het oude normaal'. De Zoete is blij met de polsbandjes, omdat dat verwarring en discussie aan de deur voorkomt. "Het controleren van de coronapas is toch een extra handeling. Veel mensen proberen om met een smoesje toch naar binnen te komen."

Eerste polsbandje

De polsbandjesregeling geldt voorlopig iedere vrijdagavond en zaterdagavond, normaal gesproken de drukste uitgaanstijden. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zal vrijdag samen met Liesbeth de Zoete het eerste polsbandje krijgen uitgereikt.

Apeldoorn voerde het polsbandje afgelopen weekend ook al in:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!