Instellingen

Honderden kilo's aan zilverstaven gevonden in groot witwasonderzoek

De gevonden staven lagen begraven in de tuin van een woning.
De gevonden staven lagen begraven in de tuin van een woning. © Scottsdale Mint - Unsplash
KERKDRIEL - Er hebben zich vier nieuwe verdachten bij de politie gemeld in het grootschalige witwasonderzoek in Maasdriel. Daarnaast heeft de politie tijdens het onderzoek onder meer honderden kilo's aan zilverstaven gevonden.
De politie deed afgelopen vrijdag zeven verschillende invallen in onder meer Velddriel, Hoenzadriel en de Brabantse gemeente Meierijstad. Toen zijn al drie verdachten aangehouden en vond de politie meerdere verboden wapens en verborgen ruimtes. Dit alles in het kader van een grootschalig witwasonderzoek naar bedrijven die onder leiding staan van verschillende inwoners van Maasdriel.
Vandaag maakt de politie nieuwe, opmerkelijke details over het onderzoek bekend. Ook zijn er in datzelfde onderzoek vier nieuwe verdachten aangehouden.

Begraven boxen vol zilver

Bij de invallen in woningen en bedrijfspanden zijn een vuurwapen en andere wapens aangetroffen. Specialisten hielpen mee met de zoektocht naar verborgen ruimtes. Zo vonden ze vijf boxen met honderden kilo's aan zilveren staven. De boxen waren begraven in een tuin. Er zijn ook andere kostbaarheden in beslag genomen. Deurwaarders van de Belastingdienst legden beslag op banktegoeden en een grote hoeveelheid onroerend goed.
Het onderzoek is een samenwerking tussen de politie, de belastingdienst, de FIOD, het Openbaar Ministerie en de gemeentes Maasdriel en Meierijstad.
Er zijn aanwijzingen dat er op grote schaal geld wordt witgewassen
"Er zijn aanwijzingen dat er op grote schaal geld wordt witgewassen via verschillende bedrijven. Daardoor ontstaat er oneerlijke concurrentie", aldus de politie.
De politie houdt de kaken stijf op elkaar als het gaat over de details rondom het onderzoek. Zo wil de politie niets zeggen over de woonplaats van de verdachten en de locaties van de invallen.

Nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten

De vier nieuwe verdachten die zijn aangehouden meldden zichzelf op het bureau. De politie wil niet zeggen waar, maar laat wel weten dat nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten zijn. Alle aangehouden verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!