Nieuws

Onderzoek naar doden in Nijmeegse woning is ingewikkeld

De politie deed de ontdekking zaterdag, aan het begin van de middag.
De politie deed de ontdekking zaterdag, aan het begin van de middag. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De vondst van twee lichamen in een appartement aan de Spieghelhof in Nijmegen, zaterdag, levert vooralsnog veel vragen op. Om wie gaat het? Hoe lang lagen ze daar al? En hoe zijn ze om het leven gekomen? De politie doet sinds zaterdag onderzoek na de trieste ontdekking.
Iets na het middaguur gaan agenten af op een melding van een bewoner van de Spieghelhof, in de Nijmeegse wijk Nije Veld. De beller zegt dat er een vreemde lucht van een appartement op de tweede verdieping komt. De bewoners, een circa 60-jarige vrouw en haar dochter van 35 tot 40 jaar, zijn op dat moment al een tijdje niet meer gezien. Een maand, schatten buurtbewoners in. Op de ruiten zitten vliegen.
Agenten die ter plaatse gaan, openen de deur van de woning en treffen er twee overleden personen aan. Het onderzoek is daarmee meteen begonnen. Politiewoordvoerder Sven Strijbosch legt uit dat hij de grote vragen die rondom de vondst van de twee hangen, nu nog niet kan beantwoorden.
"De identificatie gaat echt even duren, daar zijn we volop mee bezig. Dat heeft ermee te maken dat het vermoeden is dat deze twee lichamen al langere tijd in de woning hebben gelegen. Zonder het teveel over de details te hebben: dat maakt het complex om onderzoek te doen. Het maakt ook dat daarvoor tijd nodig is, om echt definitief te weten wie deze personen zijn", zegt hij.

Langere tijd in de woning

Strijbosch schat in dat de lichamen er langer dan enkele weken hebben gelegen, voor de ontdekking werd gedaan. "Een exacte inschatting durf ik daar niet van te maken, dat is altijd lastig. Maar ze hebben in ieder geval langere tijd hier in de woning gelegen."
De vrouw uit de woning, van wie buurtbewoners zeggen dat ze een Turkse achtergrond hebben, zou met haar dochter in de woning hebben geleefd. Of er meer personen tot het gezin behoren, is op dit moment nog niet duidelijk. Een ander Turks gezin, dat wat verderop woont, zegt af en toe contact te hebben gehad met de bewoonster. Het laatste contact dateert echter alweer van enige tijd geleden. Iemand heeft beneden alvast een bosje bloemen voor de deur gelegd, uit piëteit met de overledenen.
Bij de Spieghelhof heeft iemand een bosje bloemen achtergelaten.
Bij de Spieghelhof heeft iemand een bosje bloemen achtergelaten. © Omroep Gelderland

Onderzoek gaat verder in Elst

De politie Gelderland brengt zondag naar buiten dat het politie-onderzoek bij de woning aan de Spieghelhof in Nijmegen zaterdagavond beëindigd is. Het onderzoek wordt nu voortgezet bij de afdeling Forensische Opsporing in Elst. "Dit gebeurt zorgvuldig en kost, zoals eerder aangegeven, tijd", aldus de politie. Zodra er meer informatie beschikbaar is, deelt de politie die met het publiek.

Zie ook: