Instellingen

Gaanderense voetbalclub in diepe rouw na overlijden jeugdspeler (14): 'Dit komt keihard binnen'

Spelers van V.V. Etten (op deze foto) speelden zaterdag met rouwbanden. Zondag doet VVG'25 hetzelfde.
Spelers van V.V. Etten (op deze foto) speelden zaterdag met rouwbanden. Zondag doet VVG'25 hetzelfde. © Omroep Gelderland
GAANDEREN - De voetbalclub VVG'25 uit Gaanderen is diep geschokt na het plotselinge overlijden van één van hun jeugdspelers. De jongen van 14 kwam vrijdag om bij een ongeluk op een kruispunt bij Terborg. Zaterdag hield de club een bijeenkomst in hun kantine.
Toen het slechte nieuws de club op zaterdagochtend bereikte, werden vrijwel alle wedstrijden van die dag afgezegd. De teams die op zondag spelen gaan dat met rouwbanden doen. Voorafgaand aan de wedstrijden wordt er een minuut stilte gehouden. Dat wordt ook gedaan bij V.V. Etten, een andere lokale voetbalclub waar de familie van het slachtoffer nauw bij betrokken is.

'Diepe wond'

"Dit nieuws komt echt keihard binnen", vertelt voorzitter Ineke Schuurman van VVG'25 tegen Omroep Gelderland. "We hebben vanochtend meteen alle jeugdspelers en hun ouders opgevangen. Hierop hielden we een bijeenkomst in de kantine waar alle leden en betrokkenen hun emoties een plek konden geven. Er kwamen heel veel leden opdagen, dat is echt hartverwarmend. Daar ben je een club voor."
Als club wil je die jongens de ruimte bieden om erover te praten
"Stel je eens voor dat je als 14-jarige een van je beste vrienden verliest", vervolgt de voorzitter. "De jongens spelen al jaren met elkaar en sommige zitten bij elkaar in de klas. Dit slaat zo'n diepe wond. Als club wil je die jongens de ruimte bieden om erover te praten. Dit nieuws komt zo rauw en onverwacht binnen. We willen er als VVG'25 zijn voor de familie en andere nabestaanden."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!