Instellingen

Kruispunt dodelijk ongeval Etten 'heel gevaarlijk voor fietsers'

De bus die betrokken is bij het ongeval.
De bus die betrokken is bij het ongeval. © NewsUnited / 112Achterhoek-nieuws
TERBORG - Het kruispunt waar vrijdag een 14-jarige scholier uit Etten verongelukte staat bekend als 'onveilig'. Omwonenden roepen al langer om veiligheidsmaateregelen voor de oversteekplaats op de provinciale weg. "Het gaat geregeld mis."
Het gebeurde vrijdagochtend. Een 14-jarige jongen wil vanuit de Oude IJsselweg aan de kant van Etten de Slingerparallel oversteken, wanneer hij geschept wordt door een tegemoet komende bedrijfsauto. De scholier overlijdt later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is het ongeval aan het onderzoeken en wil verder nog geen details kwijt. Het tragische voorval maakt diepe indruk op Etten.

Rotonde

"Er gaat bijna dagelijks van alles mis op dat kruispunt", zegt een woordvoerder van Dorpsbelangen Etten. "De provincie wil er niks aan doen. De gevaarlijke situatie heeft al heel lang onze aandacht en we zouden graag een oplossing zien. Bijvoorbeeld een rotonde."
De woordvoerder houdt het statement kort, omdat het voorval diepe indruk heeft gemaakt op de inwoners van Etten. "Het is een klein dorp, waar iedereen elkaar kent. Dit grijpt ons heel erg aan", besluit de woordvoerder.

Tunnel voor koeien

Barry Kock is namens Lokaal Belang raadslid in de gemeente Oude IJsselstreek. Hij komt uit Etten en was vóór zijn huidige functie jarenlang voorzitter van Dorpsbelangen. "Het kruispunt is heel gevaarlijk voor fietsers", zegt Kock. "Het gaat daar geregeld mis. In het verleden hebben we ook gepleit voor een fietstunnel. Dat was destijds te duur. Verderop is wel een tunnel voor koeien gerealiseerd."
In het verleden hebben we ook gepleit voor een fietstunnel
"Het kruispunt is onlangs nog wel aangepast", vervolgt Kock. "Er is een brede middengeleider gekomen, waardoor scholieren en andere fietsers de weg niet in een keer hoeven over te steken. Maar het gaat dus nog steeds fout."

Politie doet onderzoek

"We leven mee met de nabestaanden van dit verschrikkelijke, tragische ongeval", laat een woordvoerder van de provincie Gelderland weten. "Een ongeluk ontstaat vaak uit een combinatie van omstandigheden, weginrichting en gedrag. We kunnen als provincie niets over de situatie zeggen en wachten zoals altijd het politieonderzoek af."
Meerdere bronnen benoemen tegen Omroep Gelderland ook de drukte op Slingerparallel. Er rijdt, mede vanwege de nabije snelweg, veel verkeer op de N-weg. Dit zou de komst van een stoplicht of een rotonde complex maken, omdat het verkeer dan vastloopt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!