Nieuws

Gevonden! Annemiek van Vleuten heeft haar geluksoorbel terug

© Instagram / Annemiek van Vleuten
WAGENINGEN - Goed nieuws voor Annemiek van Vleuten, deze woensdag: iemand heeft de oorbel gevonden die de wielrenster eerder deze week verloor. Het ging niet om zomaar een oorbel, maar haar geluksoorbel die ze kreeg van haar inmiddels overleden vader toen ze 18 jaar werd. Met drie hartjes en drie uitroeptekens bij de boodschap 'iemand heeft mijn oorbel gevonden' onderstreept Van Vleuten op Instagram hoe blij ze is.
Niet zo gek, want de oorbellen die ze twintig jaar geleden van haar vader kreeg, zijn heel speciaal voor haar. Toen ze in Tokio de olympische titel op de tijdrit greep, wees ze dan ook direct naar haar oorbellen. De oorbellen die ze óók droeg toen ze in 2016 hard ten val kwam tijdens de olympische wegrit in Rio de Janeiro.
Zelf zei ze toen tegen haar moeder dat het sieraad haar weinig geluk had gebracht. Haar moeder dacht daar juist heel anders over. "Sindsdien zijn het wel mijn geluksoorbellen geworden en doe ik ze altijd in op speciale momenten", zei ze eerder tegen de NOS.
Op Instagram riep Van Vleuten daarom dinsdag de hulp in van haar volgers, nadat ze het dierbare sieraad maandag verloor in haar woonplaats Wageningen. Het leverde de renster heel veel reacties op. Zo bood het originele juweliersmerk de renster aan een replica te maken van haar geluksoorbel. Een aanbod waar de renster al heel blij mee was.
Het originele juweliersmerk bood al aan een replica te maken.
Het originele juweliersmerk bood al aan een replica te maken. © Instagram: Annemiek van Vleuten.
Maar dat de enige échte oorbel, die ze daadwerkelijk van haar vader kreeg, nu is gevonden is natuurlijk het beste nieuws dat ze kon krijgen.
Zeker nu zaterdag de klassieker Parijs-Roubaix voor het eerst op het programma staat voor de vrouwen. Geen koers die bij haar past vanwege de kasseien, zei ze er onlangs over in het Algemeen Dagblad. Maar wie weet vliegt Van Vleuten wel over de kasseien in Noord-Frankrijk, nu ze haar geluksoorbellen gewoon in kan doen.