Sport

Huntelaar is terug bij de club waar hij ooit begon: 'Hij moet nog wennen aan ons baltempo'

Barry Boerboom van Concordia Wehl op de foto met tegenstander Klaas-Jan Huntelaar van HC'03.
Barry Boerboom van Concordia Wehl op de foto met tegenstander Klaas-Jan Huntelaar van HC'03. © Nick Mus/Concordia Wehl
DREMPT - Oude liefde roest niet. En dus was de verrassing niet heel groot toen dit weekend wereldspits Klaas-Jan Huntelaar in één keer weer op het veld stond bij het zesde elftal van de club waar het voor hem allemaal begon. "We hebben altijd contact gehouden en dus zijn wij niet heel verbaasd dat Klaas-Jan nu weer bij ons speelt", zegt coach André Nijman van HC'03 in Drempt.
Huub Stevens, Felix Magath, Leonardo, Marco van Basten, Louis van Gaal en André Nijman. Ze zijn allemaal coach geweest van Klaas-Jan Huntelaar. Nijman is nog steeds zijn coach en hij was ook de allereerste coach van Huntelaar. Toen de kleine Klaas-Jan uit Hummelo begon met voetballen was zijn eerste club H&K in Hoog-Keppel. Die club is jaren geleden samen gegaan met Drempt Vooruit en er wordt nu gespeeld onder de naam HC'03.
Nijman moet toegeven dat hij niet per se verwacht had dat Huntelaar profvoetballer zou worden: "Hij was wel echt goed en als jonge speler ook al beter dan de rest, ook dan de oudere jongens. Maar dat hij profvoetballer zou worden en dit niveau zou bereiken had ik toen nog niet meteen gezien."

Topclubs

Huntelaar kende een prachtige voetbalcarrière en speelde onder anderen bij Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke '04. Afgelopen seizoen stopte hij met het spelen van betaald voetbal en hij woont inmiddels al weer jaren in Angerlo, dichtbij zijn geboortegrond.
Maar voetballen bij de plaatselijke club of bij buurman Doesburg is niet aan de orde. De spits meldde zich bij het zesde elftal van HC'03 en debuteerde dit weekend tegen het tiende elftal van Concordia Wehl. "Klaas-Jan zijn broer speelt ook in dit elftal en hij wilde altijd nog graag een keer met hem samen spelen. Ook zitten er nog een paar neven van hem in het team. Voor ons is het dus eigenlijk heel normaal dat hij meespeelt."
Tegenstander Concordia Wehl was wel enigszins verrast door de Huntelaar-voorhoede van HC'03. Maar geïmponeerd waren ze kennelijk allerminst, want er was geen Huntelaar die scoorde. Wel won de club uit Drempt met 3-1. Coach Nijman voegt er droogjes aan toe: "Klaas-Jan moet nog aan ons baltempo wennen. Hij is al 38 hè."

Derde helft

En vervolgens iets serieuzer: "Klaas-Jan is niet bij ons gekomen om topscorer te worden. Hij wil gewoon lekker voetballen met wat vrienden en familie. Hij legt de ballen liever klaar voor de andere spelers. Ik hoop vooral voor hem dat hij bij ons nog een paar jaar met plezier kan voetballen en dat hij ook een leuke derde helft heeft."