Nieuws

Verdachte aanslag Kerkdriel op vrije voeten tot aan rechtszaak

Politie-onderzoek aan de Saturnushof in Kerkdriel.
Politie-onderzoek aan de Saturnushof in Kerkdriel. © Bart Meesters/MeestersMultiMedia
ARNHEM - Een 20-jarige verdachte uit Barneveld, die vorig jaar is opgepakt voor het plegen van een aanslag in Kerkdriel, komt voorlopig op vrije voeten. Hij mag zijn berechting in vrijheid afwachten tot de inhoudelijke behandeling van zijn zaak, in februari volgend jaar. De aanslag maakte deel uit van de reeks aanslagen op het fruitbedrijf De Groot en haar medewerkers.
Eind vorig jaar werd de Bommelerwaard geteisterd door een reeks aanslagen. Die waren allemaal gericht op de fruithandel De Groot uit Hedel en haar medewerkers. Criminelen belagen dit bedrijf sinds er een grote partij cocaïne werd gevonden op het terrein in Hedel, in 2019.
De rechtbank ging maandag in op het verzoek tot schorsing van het voorarrest van een 20-jarige verdachte. Deze man zou betrokken zijn geweest bij een aanslag op een woning aan de Saturnushof in Kerkdriel op 23 november vorig jaar. Daarbij kwam een brandbom ter ontploffing voor de raam van een gezinswoning. De daad wordt door het Openbaar Ministerie gerangschikt als een poging tot moord.