Instellingen

Verkeer moet omrijden omdat brug bij Spijk volledig is ingepakt

De Eltense brug bij Spijk is ingepakt.
De Eltense brug bij Spijk is ingepakt. © Guido Ariessen
LOBITH - De stalen, monumentale brug die via het Duitse Elten toegang geeft tot het grensdorp Spijk, is tijdelijk onherkenbaar. Omdat de brugonderdelen een nieuwe beschermende coating krijgen, is hij zeker een maand lang volledig ingepakt. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden zo lang de werkzaamheden duren. Fietsers en voetganger kunnen wel over de brug.
Op het eerste gezicht zou het ook wel een kweekkas of het werk van inpakkunstenaar Christo kunnen zijn, maar wie beter kijkt ziet de oude oorlogsbrug aan de Spykerweg er onder verstopt. Het is de tweede keer binnen een jaar dat er aan de brug gewerkt wordt. Eind vorig jaar was de toegangsweg ook al voor een aantal weken afgesloten.
Inwoners van Spijk zijn niet blij met de afsluitingen, want deze route is een van de twee toegangswegen naar het dorp bij de grens. Nu moet al het gemotoriseerde verkeer - ook de hulpdiensten - via de drukke, smalle dijk.
De brug bij Spijk.
De brug bij Spijk. © Omroep Gelderland
De werkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd door de Duitse buurgemeente Stadt Emmerich en zouden eigenlijk half augustus al plaatsvinden, maar toen ging het op het laatste moment niet door. Volgens de gemeente Zevenaar moet het werk half oktober afgerond zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!