Nieuws

Streep door plan Arnhems Stadstheater: 100 miljoen euro te gortig

Het Arnhemse Stadstheater.
Het Arnhemse Stadstheater. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er gaat een streep door het plan om het Arnhemse Stadstheater te vernieuwen en daarbij huisvesting voor toneelgroep Oostpool en dansgezelschap Introdans te creëren. Bij de uitwerking ervan bleken de kosten steeds verder de pan uit te reizen tot inmiddels ruim 100 miljoen euro. De raad had gevraagd het financiële plaatje op maximaal 73 miljoen euro uit te laten komen.
Dit past daar niet binnen, constateert het college en laat weten 100 miljoen euro zelf ook te veel te vinden. Er is al wel een nieuw voorstel in voorbereiding, dat wordt in november verwacht. Daarin zullen de ambities 'in lijn worden gebracht met de financiële randvoorwaarden'. Dat zal gevolgen hebben voor de mate waarin de ambitie 'passend, eigentijds en toekomstbestendig' kan worden ingevuld, waarschuwt het college.

Samenwonen wordt onderzocht

Het stadsbestuur meent dat de renovatie van het Stadstheater niet kan worden uitgesteld. Onder meer omdat er sprake zou zijn van veel achterstallig onderhoud, het achter de coulissen te krap is, bezoekers te weinig beenruimte hebben en de zaaltemperatuur slecht regelbaar is. Of de wens om Oostpool en Introdans daarbij samen te laten wonen nog haalbaar is, wordt onderzocht.
Ook Oostpool en Introdans kennen de nodige ongemakken in hun huidige onderkomens.

Zie ook: